Importanța prieteniei

0
759

Importanța prieteniei

O poveste despre un băiețel și despre mâinile, ochii și picioarele sale

Odată ca niciodată trăia un băiețel. El era încă un copil mic, și nu cunoștea cuvintele, exceptând “mama” și “tata”.

Dar mâinile băiatului, picioarele și ochii știau deja cum să vorbească. Și într-o noapte, când băiatul stătea culcat în pătuțul lui, au început să se certe cu privire la cine este mai important.

“Se pare că noi suntem cei mai importanți” au revendicat ochii. “Fără noi, picioarele nu ar ști unde să meargă, iar mâinile nu ar ști ce să apuce.”

“Nu, noi suntem mai importante!” au argumentat mâinile. “Sigur, ochii pot vedea, dar noi suntem cele ce se joacă cu jucăriile.”

“Greșiți, noi suntem cele mai importante!” strigară picioarele. “Noi suntem cele care se folosesc  la jocuri, în primul rând.”

Aceste argumente a fost auzite de un elf magic, care trăia pe un raft plin de cărți de basme, ce se afla lângă patul băiatului.

“Câtă prostie!”, a spus el. “Nu vă dați seama că fiecare parte este neajutorată pe cont propriu? Dar împreună formați un singur corp, agil și puternic. Și fiecare parte e importantă doar dacă lucrează împreună, astfel încât băiatul poate merge, să se joace și privească lumea. Vi s-a încredințat o sarcină importantă: de a-l proteja pe băiat și de a-l ajuta în orice mod, și iată-vă – vă certați unele cu altele!”

Când mâinile, picioarele și ochii au auzit cuvintele elfului, li s-a făcut rușine. Și-au dat seama că toate sunt foarte importante pentru băiat, și l-ar putea face fericit. Și ele niciodată nu s-au mai gâlcevit, ci au devenit prietene și întotdeauna au lucrat împreună. Iar copilul a crescut și a devenit un băiat fericit și vesel. Pentru că ori de câte ori există armonie și prietenie – toată lumea este fericită și veselă.

Autor: Marina Fateeva

Ilustrații: Irina Bondarenko

Traducere: Leida Feder