Meditatia si Cabala – O carte pe Zi

0
929

Meditatia si Cabala – Aryeh Kaplan

meditatia si cabala
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

An aparitie: 2018

Autor: Aryeh Kaplan

Categoria: Kabala

Colectie: Sepher

Editie: Necartonata

Editura: HERALD

Format: 200 x 130 mm

Nr. pagini: 424

Titlu Original: Meditation and Kabbalah

Traducator: Ioana Raluca Voicu

Descriere:

La momentul aparitiei sale, lucrarea Meditatia si Cabala a fost prima lucrare, publicata in orice limba, care dezvaluia practicile meditative ale vechilor cabalisti, discret prezente in intreaga istorie a Cabalei, din vremurile profetice si pana in contemporanitate. Lucrarea contine extrase din texte meditative autoritare precum: Merkavah – Marele Hekhalot, scrierile rabinilor Abraham Abulafia, Yosef Gikatalia, Moshe Cordovero, Chaim Vital (principalul discipol al marelui Yitzchaq Luria) sau ale miscarii hasidice.

Aryeh Kaplan (1934-1983) a fost un rabin ortodox de origine americana, detinand, de asemenea, si o licenta in fizica. Traducator din Tora si exeget al Cabalei, el ne ofera in lucrarea de fata o prezentare a instrumentelor practice utilizate de acest sistem, intr-un stil care imbina traditia si modernitatea.

Cabala, ne invata autorul cartii de fata – rabinul Aryeh Kaplan – se imparte in trei ramuri: cea teoretica, cea practica si cea meditativa. S-au scris multe lucrari despre elementele speculative, teologice si metafizice, incluse sub denumirea de Cabala teoretica si destul de multe lucrari – unele cu un pronuntat caracter eclectic – despre metodele magice si oculte ale Cabalei practice. Sunt foarte greu de gasit, insa, lucrari (mai ales atat de documentate precum cea de fata) despre Cabala meditativa. Textul de fata este una dintre aceste rare lucrari, care parcurge cu o rigoare de neegalat, la un mod practic, istoria multimilenara a acestor metode meditative.

Chem cerul si pamantul ca martori ca orice fiinta, barbat sau femeie, evreu sau nu, liber sau sclav, poate sa primeasca Duhul Sfant (Ruach HaQodesh). Totul depinde numai de faptele sale. – Profetul Elyah/Ilie

Fericit este cel care isi inalta credinta in Dumnezeu, luand Prezenta Divina, care consta in cele Zece Porunci, si punand-o intr-un singur gand, o singura dorinta, fara niciun alt amestec. Fiecare Sefira (Emanatie Divina) este cuprinsa in ea si este Gradina in care toate Sefirot sunt una. – Tikuney Zohar

 

meditatia si cabala
CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Cuprins:
Introducere
Meditatia
1. Scolile
2. Metodele
3. Vocabularul

Misticii Talmudici
1. Talmudistii. Surse
2. Zoharul. Extrase din Zohar
3. Scolile Hekaloth. Surse
4. Textele Hekaloth. Marele Hekaloth

Rabinul Abraham Abulafia
1. Omul. Surse
2. Aparitia profetului. Surse
3. Scrierile
4. Invataturile
5. Gradina ascunsa a raiului
6. Lumina intelectului. Extras din Lumina intelectului
7. Viata lumii ce va sa vie. Extras din Viata lumii ce va sa vie
8. Portile virtutii. Un extras din Misterul Trandafirului
9. Scara ascensiunii

Alte scoli vechi
1. Poarta lui Kavanah. Poarta lui Kavanah
2. Portile Luminii. Extras din lucrarea Portile Luminii
3. Rabinul Issac din Acco. Invataturile. Analogii
4. Publicarea Zoharului. Extras din Sefer HaYuchasin
5. Scolile oculte
6. Patratele magice

Safed
1. Ramak. Un extras din Maggid Mesharim
2. Culorile. Extrase din Pardes Rimonim. A treizeci si doua Poarta: Poarta lui Kavanah
3. Rabinul Chaim Vital
4. Portile Sfinteniei. Extras din Shaarei Kedushah

Ari
1. Un inger uman. Surse
2. Sistemul
3. Kavanot
4. Unificarile. Surse
5. Poarta Duhului Sfant. Extras din Poarta Duhului Sfant. Introduceri pentru utlizarea Yichudim

Chasidim
1. Baal Shem Tov
2. Meditatia. Surse
3. Un Yichud
4. Starile de constiinta. Surse
5. Calea rugaciunii
6. Ascensiunea spirituala. Surse
7. Nimicul. Surse
8. Calea rabinului Nachman. Surse

meditatia si cabala
CLICK pe carte pentru mai multe detalii
Previous articlePericopa Tețaveh (Porunca)
Next articleSi Iacov a trait – Gandul Zilei
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."