Cartea Strălucirii. Pagini alese din Zohar – O Carte pe Zi

0
1069

Cartea Strălucirii. Pagini alese din Zohar
Gabriel Avram

 

Cartea stralucirii
CLICK pe carte!

 

Data apariției: 2012
Traducător: Gabriel Avram
Editura: Herald
Titlu original: Le livre du Zohar
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

 

Redactat în dialectul chaldeean, sub forma unui comentariu la Pentateuh, Zoharul reprezintă chintesența doctrinelor și povestirilor cabalistice, așa cum se prezentau acestea în cadrul gândirii evreiești din Evul Mediu.

Aceste povestiri și doctrine ce constituie Cabala (cuvânt ce semnifică Tradiție) se bazează în principal pe interpretări ale primelor capitole din Geneza, ale Viziunilor lui Ezechiel și ale Cântării cântărilor.

Cartea Zohar, a devenit cea mai cunoscută carte despre înţelepciunea Cabala, chiar dacă nimeni nu o înțelege complet. Zohar-ul este scris în limba Midraș. Aceasta este o limbă diferită faţă de cea utilizată de către Abraham, care a scris cartea sa în Sfirot şi nume. Este, de asemenea, o limbă diferită de cea utilizată de către Moise, care a scris în limba ramurilor, folosind cuvinte din lumea aceasta. Zohar-ul este scris ca o ficţiune. Este imaginar şi poetic. Aceasta se pare că vorbeşte de această lume şi de lumea de Sus, dar este o limbă de legende, numită limba Midraș.

După Zohar, ajungem la dezvăluirea din Evul Mediu, în Safed, cu ajutorul lui Ari cel Sfânt, cabalistul Isaac Luria. El nu a scris nimic el însuşi, dar ceea ce rămâne din învățăturile lui a fost memorat, prin scris de către Rav Chaim Vital, discipolul lui. Aceasta marchează începutul contemporan al Cabalei.

Cartea Zohar
CLICK pe carte!
Previous articleSchimbarea societăţii pentru a mă schimba pe mine
Next articleO metoda practica pentru a ajunge la Lumea de Sus – Gandul Zilei
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."