Serveste-L pe Domnul – Gandul Zilei

0
842

 

Servește-L pe Domnul 

Zohar: Va Iehi, partea 2, – Servește-L pe Domnul cu frică

 

414) „Servește-L pe Domnul cu frică și bucurați-vă tremurând” și este scris „Servește-L pe Domnul cu bucurie; vino în fața Lui cu cântec”. Oricine vine să-l slujească pe Creator va sluji Creatorul dimineața și seara.

415) Dimineața, când răsare lumina și trezirea părții din dreapta s-a trezit în lume, ceea ce este Hesed, omul va trebui să se conecteze cu dreapta Creatorului și să slujească în fața Lui în munca rugăciunii. Asta pentru că o rugăciune aduce putere și forță de Sus și extinde binecuvântările de la adâncimea de Sus, Bina, către toate Lumile Superioare. De acolo, ea extinde binecuvântările celor de mai jos. Astfel, Cele de Sus și cele de jos sunt binecuvântate prin munca de rugăciune.

416) Omul va trebui să facă munca de rugăciune în fața Creatorului cu bucurie și cântând, cu Hesed și Gvura, să includă Adunarea lui Israel, Nukva, între ei, și apoi să unească conexiunea în Zeir Anpin, după cum e scris „Să știți că Domnul El este Dumnezeu”. Aceasta este unitatea în muncă.

417) Și totuși, omul va trebui să servească Creatorul cu bucurie și să arate veselie în munca Lui.

 

 Zohar: Va Iehi, partea 2, – Servește-L pe Domnul cu frică

scrieri pentru regnabit
CLICK pe carte pentru mai multe detalii
Previous articleKabbala Traditia secreta a occidentului – O Carte pe Zi
Next articleTeatrul ca mijloc de luptă împotriva egoismului
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."