Reînoirea lumii

0
1215

Reînoirea lumii

Neamul ales trebuie să stea în starea lui finală ca să poată merge mai departe în eternitate. Și ni s-a promis că asta se va întâmpla… Și cu mâinile lui, Israel va trece o mare corectare și toată lumea după ei, astfel ca bunătatea și bunăvoința să se consolideze pe toate părțile și răul să fie eradicat în întregime, fie că privește sufletul, fie că privește aspecte legate de corp. Adică, inima de piatră va deveni inimă de carne și înclinația de a face bine va crește în oameni, în așa fel că ei nu vor mai fi atrași deloc de materialism, ci vor se vor apleca întotdeauna spre munca lui Dumnezeu și Tora.

Și ei vor deveni mai puternici în ea și, prin aceste acțiuni, calmul și bunăstarea vor crește în lume și, nicio pierdere sau rău nu se vor mai găsi deloc în lume.

Și asta este ceea ce profeții au promis: „Și ei nu vor face niciun rău și nu vor strica nimic în muntele meu de sfințenie”; și nu va mai fi prostie în lume ci, din contră, toate inimile vor fi pline de cunoaștere și spiritul sfânt va fi turnat peste toată carnea, în așa fel că totul va fi răsplătit cu el fără nicio dificultate și ei vor fi bucuroși și nespus de veseli, cu spirite bune și se vor alipi la Creator și vor face toată munca pentru El.

Și prin asta, ei se vor înălța de la urcare la urcare, până vor ajunge să obțină ceea ce trebuie adică, să treacă la starea de veșnicie cu reînoirea lumii.

Ramhal – Articolul Pricipiile