Ce Exista In ESENTA? – Gandul Zilei

0
866

In Esenta

Nu vă lăsați înșelați de cei care pretind că nu există nici un scop.

Poate că ei cunosc viața, dar nu profunzimea fântânii sale.

Poate ca ei știu întunericul, dar nu și esența sa.

Ei pot avea înțelepciune, dar nu pot ajunge mai sus, într-un loc dincolo de înțelepciunea de la care a început toată înțelepciunea.

Chiar dacă ei pot ajunge până la sursa din care curg toate râurile… În locul în care se convertesc toate lucrurile cunoscute, unde toată cunoașterea este una.

Dar ei nu au atins Esența.

In Esență nu există nimic – nici o lumină, nici un întuneric, nici o cunoaștere, nici o convergență, nici o înțelepciune – nimic altceva decât scopul arzător al acestui moment PREZENT.

Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe

Previous articleTrezirea, Ghid Pentru O Spiritualitate Fara Religie – O Carte pe Zi
Next articleFalsa Libertate
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."