Conectat la întreg

0
492

Conectat la întreg

“Aroganța precede direct venirea lui Mesia”.

Acest lucru se datorează faptului că lumea a progresat într-o asemenea măsură încât cere acum o înțelegere a modului în care fiecare detaliu este conectat la întreg. Dacă un singur detaliu nu este conectat la acel mare întreg, mintea nu va fi satisfăcută.

Dacă toată lumea ar fi angajată în lumina Torei într-o asemenea măsură încât sufletul spiritual să crească și să recunoască corelarea corectă a detaliilor cu nivelurile de integritate spirituală, atunci recuperarea și rectificarea universală vor deveni realitate.

Cu toate acestea, din cauza neglijenței, lumina Torei interioare – care poartă o înălțime și sfințenie extraordinară – nu a apărut corect în lume. Drept urmare, cererea pentru aranjarea vieții în detaliile întregului a apărut înainte de venirea timpului pentru revelarea completă a luminii și clarificarea căii spre această înțelegere. Și asta a provocat o distrugere teribilă.

Trebuie să folosim medicamentul divin: o creștere a capacității spirituale – până când calea către înțelegerea și evaluarea legăturii dintre toate punctele de vedere și acțiunile Torei și a celor cerești va fi o înțelegere centrală și directă în sentimentele oamenilor obișnuiți.

În acel moment, puterea vieții spirituale va reapărea în lume, în acțiune și în gândire; și o recuperare universală va începe să-și aducă roadele.

              Rav Kook-  Arpelei Tohar, p.1-2