Comutatorul de lumina – Gandul Zilei

0
821

Un student l-a întrebat odată pe Rebbe care este rolul lui de invatator.

Rebbe făcu semn spre tavanul camerei și răspunse:

“Vezi acolo un bec? Acesta este conectat prin cabluri la o stație de generare electrică care alimentează întregul Brooklyn. Și această uzina este conectată la turbogeneratoarele de la Niagara Falls, care “conduc” întregul stat din New York și multe altele.
Fiecare dintre noi este un bec care este conectat la un generator infinit de puternic. Însă încăperea poate fi întunecată, deoarece conexiunea nu a fost încă realizată și este greu să găsești un comutator în întuneric.
Treaba unui rebbe este să iți ia mâna în acea cameră întunecată și să o ajute să găsească comutatorul.”

Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe

Previous articleArticolul zilei, 19 august 2018
Next articleImersiunea totală în jocuri
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."