Arma epocii

0
472

Arma epocii

Eu vin să vă trezesc, pe tine și pe toți tinerii care caută încurajarea în [a duce] o viață spirituală – o viață care este cu adevărat onorantă și perfecționată (cu ajutorul lui Dumnezeu) – în ceea ce privește tema expertizei literare.

Avem obligația de a dobândi abilități literare, un stil care trăiește în toate nuanțele sale: prozaică și poetică. Dacă există o persoană printre noi care simte în spiritul său un talent pentru cântec și poezie, el nu ar trebui să ignore acest talent. Ar trebui să existe o pregătire care să-i învețe pe copiii lui Iuda să folosească acest arc (comparați Samuel II 1:18).

În cele din urmă, învățătura mea (pentru mine și pentru ceilalți) este că măsura păcii și bunătății trebuie să aibă prioritate în sufletele și abilitățile noastre. Cu toate acestea, trebuie să ne luptăm în războiul divin împotriva lui Amalec, care este atât în ​​noi, cât și în afara noastră. Și avem obligația de a pregăti arma veacului: stiloul. Trebuie să transpunem într-un stil modern întreaga comoară sfântă, comoara părerilor și a simțurilor aproape întregii Tora, pentru a le apropia de poporul generației noastre.

              Rav Kook-  Învățături