Acele suflete căzute

0
423

Acele suflete căzute

Acele suflete căzute care au o legătură cu mine mă fac mai puternic. Îmi pare rău pentru ei, doresc corectarea lor, binele lor, lumina lor și mântuirea lor, și ei, în adâncul depresiei lor, simt viața și sufletul lor se întorc.

Setea de lumina lui Dumnezeu și a bunătății Sale. Ei se bucură pentru că există cineva care spune că sunt buni, cineva care vorbește în numele lor.

Și știu cât de mult, foarte profund, focul lui Dumnezeu arde în inimile acestor oameni căzuți, cât de mult în adâncul sufletelor lor doresc să meargă pe o cale de lumină, pe o cale care este dreaptă și bună.

Sunt sigur că, în cele din urmă, Dumnezeu îi va ajuta, că lumina și bunătatea lui Dumnezeu vor străluci asupra lor. Pocăința lor va fi puternică și ei vor veni aproape de Dumnezeu cu o dragoste copleșitoare.

Iar lumina dreptății care strălucește în inima lor va deveni flacăra marilor lumini și națiunea care a umblat în întuneric va vedea o lumină mare, o strălucire va străluci peste cei care au locuit în pământ în umbra morții.

Rav Kook – Jurnale