Un necesar Cuvânt înainte

0
1463

Drag cititor,

Dacă te-ai întrebat vreodată despre misterul vieții, și chiar pentru o clipă ai avut în vedere sensul existenței, sau ai visat să găsești „elixirul nemuririi”, ține strâns această carte; este pentru tine.

Secretele Cărții Eterne dezvăluie cum să citești în mod corespunzător Pentateuh, cum să spargi cochiliile exterioare – acțiuni ale acestei lumi, pe care pare să le povestească – și să descoperi ce stă în spatele lor.

Să începem prin enumerarea tuturor celor cinci cărți: Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri și Deuteronomul. Acestea sunt titlurile traduse, în timp ce în originalul ebraic se numesc Bereșit (La început), Șemot (Nume), VaYikra (Și El a chemat), BaMidbar (În deșert), Devarim (Cuvinte).

Când iau cartea și încep să citească, puțini știu că are un conținut criptat. Citești și consideri informațiile ca o colecție de povestiri, oprindu-te ocazional să te întrebi despre ce e vorba. Pentateuh este fundamentul întregului iudaism, al creștinismului și al islamului și este citat în mod continuu de înțelepți, filozofi, scriitori și politicieni. Dar ce este atât de special în această privință? Permite-mi să te asigur că dacă nu ești mulțumit de această carte ca narațiune istorică, nu este nimic în neregulă cu tine. Este un semn că tu cauți sensul ascuns; Și dacă într-adevăr cauți, îl vei găsi invariabil.

Bombardezi cunoștințele și persoanele cu autoritate cu întrebările tale, dar ele nu te pot lămuri. Citești munți de literatură, dar nu poți găsi răspunsuri.

Cauți codul acestei cărți, încercând să descoperi o ușă secretă prin care să te strecori și să descoperi funcționarea interioară a acestui cod. Timp de milenii, oamenii de știință au încercat fără rezerve să rezolve misterul acestui cod. Cu toate acestea, au încercat să îl rezolve cu anumite scopuri și aceasta a fost căderea lor. Nu poți sparge acest cod cu un scop, deci nu te deranja nici măcar să încerci.

Pentru a dezvălui secretele Pentateuh-ului, ai nevoie de un singur „instrument” – dorință. Este un cuvânt magic și unul la care vom reveni din când în când.

Deci, de unde începi, dacă te-ai hotărât să te îngropi în profunzimea întrebării principale asupra vieții? Deschide cartea și spune-ți: „Este vorba despre mine. Tot ceea ce este scris aici dezvăluie calea spre profunzimile sufletului meu”.

Adevărat, cărările au devenit sinuoase de-a lungul timpului. De cât timp îți poți aminti, te-ai îngrijorat numai de lumea exterioară: plângi de lipsa cronică a banilor, de nemulțumirea muncii, de iubirea necondiționată, trădare, mâncarea proastă și falimentul transportului public, în timp ce te bucuri de achiziția unui case noi, unei mașini noi, de mobilier nou, să mănânci o masă bună vizionând un film bun … Și toate lucrurile luate în considerare, ar fi de ajuns pentru mine.

Dar apoi s-a întâmplat ceva … te-ai găsit înconjurat de gânduri că toate aceste plăceri sunt tranzitorii și zadarnice. Nu ai putut abandona ideea că ființa umană – această fuziune fenomenală de intelect și inimă – s-a născut în această lume numai pentru a-și satisface trupul și a dispărea pentru totdeauna.

Dintr-o dată, gândurile că viața ar putea continua pentru totdeauna a început să îți pătrundă în minte.

De unde vin? Sună mai mult a science fiction, dar … poate că intuiția ta este corectă? Este. De fapt, poți trăi pentru totdeauna.

Aceste gânduri vin din punctul cel mai adânc. Acolo, ascuns în adâncul tău, este un loc unde locuiește eternitatea. Ea te cheamă la nesfârșit, explicând că restul sunt doar coji goale.

Nu i-ai auzit vocea până nu ai fost gata. Te-a protejat de contemplații atât de profunde, ca un copil căruia i-au fost date mașini de jucărie, iar timpul îl îngrijește până la maturitate și îl plasează acum în spatele volanului unei mașini reale.

Același lucru este valabil și pentru tine. Erai un copil plin de viață. Timp de mulți ani, chiar și milenii, te-ai jucat cu „mașini de jucărie”, și acum ai devenit brusc conștient de întrebarea din interiorul tău: „De fapt pentru ce trăiesc?”

Și asta a fost tot. În momentul în care ți-ai pus această întrebare, ai încetat să mai fi copil.

Și acum este momentul când ai cu adevărat nevoie de această carte – adevărata foaie de parcurs pentru cei care își pun întrebări despre semnificația vieții. Este un manual al utilizatorului necesar pentru a deschide ușa către lumea spirituală care există în tine, o lume veșnică, plină de liniște și bucurie. Această lume este sursa de lumină din viața ta.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Introducere