O scurtă, dar importantă Prefață

0
992

Cu mai mult de 5.000 de ani în urmă, în Mesopotamia, un loc care a dat naștere la multe dintre civilizațiile de astăzi, a trăit un om numit Avram. Aproape toate religiile și facțiunile spirituale îl recunosc ca fondator și patriarh. Îi înregistrează numele în scrierile lor sfinte ca primul om care a dezvăluit Legea din spatele existenței lumii, primul om care a obținut Guvernarea Superioară.

Nu este altul decât Avram, care este părintele științei ce transcende naționalitatea, o știință universală, pentru că a apărut înainte ca lumea să fie împărțită în națiuni și limbi. Este o știință care a dispărut de-a lungul secolelor, dar a apărut mereu, în tot mai multe mituri și legende.

Acest proces a fost deliberat. Oamenii nu erau încă pregătiți să o accepte, deoarece exact în vremea noastră, această știință cunoscută sub numele de Cabala, este menită să fie dezvăluită. De ce este așa? Este scris despre un moment în care egoismul din lumea noastră ajunge la faza finală de dezvoltare și devine atât de puternic încât omenirea nu va putea să îl controleze, necesitând un remediu pentru a se putea salva de ego. Atunci va apărea înțelepciunea Cabalei.

Cuvântul „Cabala” se traduce ca „primire”. Cu alte cuvinte, este o știință despre cum să primești corect sau cum să-ți folosesti în mod corespunzător egoismul pentru a primi toate plăcerile pregătite pentru umanitate.

Cabala nu are nimic de-a face cu credința. Te invită „să guști și să vezi că Domnul este bun”. Drag cititor, te invit încă o dată: „Gustă și vezi!”. Nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu ceva ce îți spune cineva. Tu trebuie să dobândești senzația Creatorului și Cabala este aici pentru a te ajuta să faci asta.

Prin urmare, ține-te bine, pentru că pe măsură ce urci nivel cu nivel, vei experimenta tot felul de situații. La fiecare nivel, vei da Creatorului nume diferite, în funcție de cât de aproape sau de departe ești de El. Pe un nivel, îl vei numi Nemilos; pe altul, Drept; pe un altul, Milostiv sau Unificator și așa mai departe, și toate astea pentru că îl vei simți ca atare. Fiecare nivel aduce un nou Nume pentru Creator.

Într-adevăr, același lucru este valabil și pentru viețile noastre. De exemplu, când întâlnim o persoană, o putem numi „rezervată”. Pe măsură ce o cunoaștem, putem spune: „Nu, doar că știe foarte multe”. Și o considerăm înțeleaptă, apoi bună și în cele din urmă prietenoasă … chiar dacă am început procesul cu „rezervată”. Evaluările noastre se schimbă pe măsura dezvăluirii calităților sale. Acea persoană a fost întotdeauna așa; Noi aveam nevoie să o cunoaștem mai bine. Este foarte important pentru progresul nostru să înțelegem că nu persoana este cea care s-a schimbat, ci că noi ne-am deschis către ea, ca și cum am absorbit-o în noi.

Același lucru este valabil și pentru Creator. Cu cât îl cunoaștem mai bine, cu atât mai multe sunt calitățile pe care le atingem, adică numele Lui. Acest lucru se întâmplă atunci când noi trăim literalmente prin conținutul celor cinci cărți ale lui Moise, pe măsură ce lăsăm textul să curgă prin noi. În acest fel atingem numele Creatorului în timp ce continuăm cartea. Cu fiecare nivel – un nume nou. Cât timp va dura acest proces? Până vom descoperi toate numele Creatorului, alăturându-ne Lui și atingându-L ca Lege absolută a Iubirii.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Introducere