Ce este Pentateuch?

0
1071

După cum am menționat deja, primele cinci cărți ale Bibliei sunt numite în ebraică Tora (din cuvântul Horaa, care înseamnă „instrucțiune”, sau din cuvântul Ohr – „Lumină”). Când vine vorba de a avansa de-a lungul razei care a fost trimisă în întunericul lumii noastre, Lumina este manualul tău. Treaba ta este doar „să o iei și să o ții strâns”. Pe măsură ce urmezi instrucțiunile din acest manual, lumea spirituală începe să se deschidă în fața ta, dezvăluind răspunsuri la toate întrebările. Pe măsură ce te cureți de toate lucrurile superficiale, începi să vezi în mod clar realitatea schimbându-se treptat în jurul tău. Îți dai seama de toată viața pe care ai dormit-o, tot timpul te-ai gândit că ești treaz. Îți dai seama că toate lucrurile pe care le considerai valoroase sunt de fapt imateriale. Tot ceea ce credeai că este adevărat este de fapt fals și toate plăcerile pământești nu se pot compara cu ceea ce te așteaptă.

Dacă nu ai ajuns încă la acest punct de vedere, trebuie doar să te ții de un singur gând: „Această carte este despre mine” și vei dori. Fii neobosit când cauți înăuntrul tău, și în spatele poveștilor strămoșilor vei dezvălui povestea despre sinele tău.

Între rândurile paginilor cărții vei descoperi cuvinte noi, pe măsură ce o forță spirituală specială începe să se dezvăluie în spatele fiecărei litere, fiecărui simbol și semn de punctuație. Și vei simți de fapt atragerea Luminii care caută o cale de a intra în tine – nu în corpul tău fizic, care nu are valoare, ci în sufletul tău, care este etern.

Când Lumina intră și începe să curețe toate lucrurile care păreau prea fantastice și ireale pentru tine înainte, acum vor deveni clare, evidente și naturale. După o lună de citire a cărții în mod corect, vei vedea multe schimbări. Cu greu te vei recunoaște pe tine însuți și lumea ta interioară. Lumea ta va deveni întreagă. Vei începe să vezi și să simți că această carte se referă la sufletul tău, care se numește Noe când este pe primul nivel, Avram pe altul, Moise pe altul, continuând astfel spre Veșnicie.

Și acum, dacă ești gata, vom începe povestea noastră.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Introducere