Starea neschimbată și ascensiunile lumilor BYA (V)

0
480

142) Cu toate acestea, cu privire la ZON de Ațilut, aceste Mochin sunt considerate ca fiind doar primul fel de finalizare a zece Sfirot. Acest lucru se datorează faptului că aceste AHP nu sunt AHP complete, ci doar o iluminare a AHP, pe care le primesc prin AVI în timp ce se află în locul AVI. Dar, în expansiunea lor spre propriul lor loc, încă nu dispun de propriul lor AHP (Punctul 136).

Din acest motiv, toate Mochin ale ZON obținute în 6.000 de ani sunt considerate „Mochin de ascensiune“, deoarece acestea pot obține Mochin de GAR numai atunci când se ridică la locul de GAR, ca atunci acestea sunt completate de către acestea. Dar dacă nu se ridică la locul GAR, ele nu pot avea Mochin, deoarece ZON trebuie încă să sorteze al doilea tip de Mochin și acest lucru se va întâmpla doar la sfârșitul corecției.

Când ZON se ridică la Aba ve-Ima, îi obligă să facă un Zivug și să primească lumină. Solicitarea ZON este făcută pentru dorințele cuprinzător selectate, care sunt acum necorespunzătoare. Este necesar să se determine dacă pot fi corectate. În acest scop, există un mecanism special în Roș de Arich Anpin, prin care guvernează Aba ve Ima, care, la rândul său, controlează ZON.

Lumina pe care o trimite Arich Anpin permite să vadă fals numai în nouă Sfirot, dar nu în cel de-al 10-lea, Malchut. Prin urmare, lumina lui Arich Anpin este mai puțin puternică decât ar trebui să fie, dar oferă o oportunitate de a corecta vasele de primire, care se ridică și se alătură vaselor de dăruire.

143) Astfel, am explicat că Mochin ale celor cinci Parțufim permanente de Ațilut este de la primul fel de sortare a Kelim de AVI. În lumea Nekudim, această iluminare se numește “iluminarea Tabur” sau “punctul Holam”. Chiar și AVI au doar primul fel de finalizare; prin urmare, nici o iluminare de GAR nu se extinde de la Roșim de Atik, AA, și AVI la propriile lor Gufim și ZON, deoarece ZAT de Nekudim, de asemenea, nu a primit nicio iluminare Holam (punctul 88).

Și Mochin ale celor 6.000 de ani până la sfârșitul corecției, care au venit prin ridicarea MAN a celui inferior, sunt considerate sortarea Kelim pentru a finaliza al doilea tip de zece Sfirot de AVI. În lumea Nekudim, această iluminare se numește “iluminarea Yesod” sau “punctul Șuruk”, de atunci AVI își ridică propriul AHP, la care se adaugă și GE de ZAT. Prin urmare, și ZAT primește Mochin de GAR în locul AVI. Astfel, aceste Mochin ajung la Gufim din cele cinci Parțufim de Ațilut și ZON comun, cu excepția faptului că trebuie să fie deasupra, în locul GAR și să le îmbrace.

În viitor, la sfârșitul corecției, ZON va primi finalizarea celui de al doilea tip de zece Sfirot și va coborî perfectând Hey-ul inferior de la Chazeh a lor, care este Parsa de Ațilut, la locul de Sium Raglin de AK (punctul 136). În acel moment TNHY de ZON în BYA se va conecta la gradul de ZON de Ațilut, iar Sium Raglin de Ațilut se va egala cu Sium Raglin de AK. Apoi, Regele Mesia va apărea, după cum este scris: “Și picioarele Lui vor sta… pe muntele Măslinilor”. Astfel, s-a clarificat în mod clar că nu există nici o corecție a lumilor în timpul celor 6.000 de ani, decât prin înălțare (ascensiune).

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei