Starea neschimbată și ascensiunile lumilor BYA (I)

0
486

Nereușind să primească toată lumina dintr-o dată, lumea Nikudim nu putea exista, astfel că lumina a rămas deasupra Parsei în lumea Ațilut, în timp ce corectarea vaselor sparte continuă deasupra Parsei. Cantitatea totală de lumină deasupra Parsei se împarte în 6.000 de părți; fiecare dintre ele trebuie să treacă prin 6.000 niveluri sau corecții. Se aseamănă cu o coloană uriașă formată din 6.000 de persoane (numită o generație). Fiecare generație trebuie să urce toate cele 6.000 de trepte.

Lumea Ațilut corectează vasele numai până la Ateret haYesod, adică vasele lui Malchut, în timp ce Zat de Yesod nu primește nici o lumină. Prin urmare, datorită relației inverse dintre luminile și vase, numai lumina următoare poate intra în Parțufim din lumea Ațilut: Nefeș, Ruah, Neșama și VAK de Haya. Luminile Yechida și Gar de Haya nu intră în Parțuf. Asta înseamnă că folosim doar vasele GE (cu lumină Nefeș și Ruah înăuntru), în timp ce AHP, se folosește numai includerea lor în GE (cu luminile Neșama și Gar de Haya). Ațilut condiționează corectarea în acest fel, astfel încât legea TB să nu fie încălcată niciodată. AHP real nu poate lucra ea; este imposibil să le umplem cu lumină. Singura posibilitate este să le ridicăm la GE, adică să lucrăm numai cu acele AHP care pot deveni similare cu GE.

Fiecare fragment care simte dorința de a fi corectat constă în cele zece Sfirot sau patru Behinot. Keter, Hochma și Gar de Bina ce pot fi corectate și umplute cu lumină, dar Zat de Bina, ZA și Malchut nu pot. Doar o mică parte a dorințelor care primesc o cantitate nesemnificativă de lumină sunt corectate. Asta continuă până va veni Mesia; atunci întregul AHP care se ridică în lumea Ațilut este umplut de lumină, ceea ce înseamnă Gmar Tikun.

134) S-a explicat deja că apariția Gadlut a GAR și ZAT de Nekudim a venit în trei secvențe, prin intermediul celor trei puncte Holam, Șuruk, Hirik (punctul 86). Din asta puteți înțelege că există două tipuri de finalizare a celor zece Sfirot pentru primirea Mochin de Gadlut.

Primul este prin ascensiune și integrare în cel superior, adică atunci când ZON de AK a luminat noua Lumină prin Tabur în Keter de Nekudim și a coborât Hey-ul inferior de la Nikvey Eynaim de Keter la Peh. Astfel, AHP de Keter căzute, care se afla în AVI, s-au înălțat și s-au întors la gradul lor în Keter, terminând cele zece Sfirot.

Se consideră că, în acea stare, GE de AVI atașate la AHP de Keter au crescut împreună. Prin urmare, AVI, de asemenea, sunt incluse în cele zece Sfirot complete de Keter, din moment ce cel inferior care se ridică la cel superior, devine așa (Punctul 93). Prin urmare, se consideră că AVI, de asemenea, au obținut AHP care le lipsea pentru a finaliza cele zece Sfirot, prin integrarea lor în Keter. Acesta este primul tip de Mochin de Gadlut.

Keter își achiziționează propriul AHP, completează Parțuf-ul său cu 10 Sfirot și primește lumina lui Mochin de Gadlut. Deci, ce AHP este primit de GE de Aba ve Ima? Cu siguranță nu este propriul AHP. Creșterea propriului AHP necesită mult mai multă putere, deoarece fiecare obiect inferior este mai rău decât cel de deasupra lui. Keter a primit lumina conform forței sale anti-egoiste. Creșterea AHP de Aba ve Ima necesită o lumină mai puternică decât cea care a ridicat AHP de Keter; prin urmare, GE de Aba ve Ima ia AHP de Keter.

Nu există diviziune cantitativă în lumea spirituală; se poate primi cât vrei. Diviziunea este calitativă. Keter și Aba ve Ima au trecut în starea Gadlut cu ajutorul aceluiași AHP de Keter. Suplimentarea lui Aba ve Ima cu 10 Sfirot se numește Prima Suplimentare.

Când omul ajunge la nivelul următor, înseamnă că el este egal cu măsura de corecție, dar nu prin proprietățile sale personale, “cromozomi”. Cu alte cuvinte, două persoane de același nivel se îmbină într-un vas nou în funcție de măsura intenției lor altruiste. Numai gradul de corecție unește oamenii la același nivel și îi face egali.

Lumina care coboară de sus pentru a corecta un anumit Parțuf nu are suficientă putere pentru a-l corecta pe cel de sub acesta, pentru că este mai egoist; prin urmare, corectarea lui necesită mai multă putere. Lumina AB-SAG permite vasului să simtă măreția Creatorului și să devină ca El, adică să înceapă să facă acțiuni altruiste.

Keter din lumea Nikudim câștigă această putere, dar GE de Aba ve Ima primește lumină de la AHP de Keter, împreună cu ocazia de a se ridica la Keter împreună cu ele. Totuși, acesta este nivelul AHP de Keter, în timp ce AHP de Aba ve Ima rămâne în locul său până acum. Între timp, GE de Aba ve Ima de asemenea, se ridică, rămânând în același timp în locul lor, deoarece nimic nu dispare în lumile spirituale. Astfel, GE de Aba ve Ima, care a crescut în mod similar cu GE de Keter, primește și o nouă stare cu ajutorul AHP de Keter.

Dacă se schimbă ceva în Ațilut, această lume și lumea BYA se deplasează simultan la unul sau mai multe nivele. În mod similar, ele pot, de asemenea, să coboare, dar nu mai puțin decât starea lor constantă de Katnut. Există trei stări în Gadlut: folosirea Bet de Aviut (Awzen), Gimel de Aviut (Hotem) și Dalet de Aviut (Peh). Cele trei ascensiuni ale lumii ABYA au loc în conformitate cu aceste trei stări ale Gadlut.

În starea Katnut, vasele lucrează numai cu GE, dar nu cu AHP; prin urmare, acestea din urmă sunt ascunse în interiorul GE localizat mai jos. Lumina AB-SAG vine de sus și îi dă Parțuf-ului Keter puterea să ridice și să-și atașeze propriul AHP, care a căzut în GE de Aba ve Ima.  Acest proces se numește AHP de Aliah. GE de Aba ve Ima este parțial acoperit în detrimentul AHP de Keter; pentru a fi complet umplut, trebuie să utilizeze propriul AHP.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei