Starea Katnut și Gadlut în lumea Nekudim (II)

0
585

71) Astfel, problema Katnut (micime) și Gadlut (mărire) a fost inițiată aici în Parțuf Nekudim. În ceea ce privește Reșimot de Aviut din Masach, cele zece Sfirot de Katnut Nekudim au ieșit deasupra lor. Și în ceea ce privește Reșimot de ZON de AK de mai jos de Tabur, care se amestecă și se leagă de Reșimot al Masach-ului, cele zece Sfirot de Gadlut de Nekudim au ieșit deasupra lor.

72) De asemenea, trebuie să știți că cele zece Sfirot de Katnut Nekudim care au apărut pe Masach sunt considerate nucleu al Parțuf-ului Nekudim, deoarece au apărut treptat, adică din nucleul Masach-ului de Guf al celui superior, la fel cum au apărut cele trei părți anterioare ale Parțufim de AK. Dar cele zece Sfirot de Gadlut de Nekudim sunt privite ca o simplă adăugire la Parțuf Nekudim. Acest lucru se datorează faptului că ele au ieșit numai din Zivug pe Reșimot de ZON de AK de mai jos de Tabur, care nu a apărut treptat, dar au fost adăugate și conectate la Masach din cauza declinului Parțuf Nekudot de SAG sub Tabur de AK (punctul 70).

La început, omul vrea să “înțeleagă” Cabala, dar înțelegerea vine prin aplicarea eforturilor, nu prin absorbția informațiilor. Studiul ne permite doar să “contactăm” lumea spirituală. Informațiile oferă doar conturul general; modul în care sunt proiectate lucrurile. Dar cum putem să-l atingem, să aflăm unde este, în ce spațiu virtual putem să-l înțelegem, să îl simțim, ce legătură face între anumite fenomene? Este similar cu un muzician care simte fiecare notă. Orice specialist în domeniul său înțelege instantaneu sensul, îl simte intern în minte, în simțurile sale, apoi îl trece prin el însuși și construiește o imagine interioară.

Omul percepe întotdeauna cu simțurile sale. Mulți ani, am lucrat cu avioane de luptă. În acel moment a fost introdus un nou echipament digital de calcul. Un pilot, totuși, vedea doar săgeți pe panourile sale de comandă. Cu toate acestea, în timp ce un om nu se poate concentra asupra cifrelor în timpul zborului, el poate evalua instantaneu situația prin aruncarea unei priviri asupra săgeților. Aceasta se întâmplă deoarece imaginile joacă cel mai important rol în percepția noastră.

Ceea ce învățăm aici tehnic numai, oferă o bază oficială, dar scopul principal este de a crea imagini interioare în noi înșine, pe care toate informațiile tehnice pot fi îmbrăcate treptat. Acest lucru depinde de eforturile pe care le punem în aplicare.

Sentimentul spiritual se naște în om ca o completare a celor cinci simțuri ale sale. Nu este în nici un fel legat de minte sau de alte simțuri. Prin urmare, este irelevant în ce limbă omul citește cărțile cabaliste. Este important să atragi Lumina înconjurătoare.

Există metode de promovare a unei influențe mai puternice. Mintea omului nu joacă nici un rol în asta. Doar persistența și dorința ne vor permite să intrăm în domeniul Creatorului. Rabinul meu nu mi-a permis să mă mut în Bnei Baruch multă vreme, așa că a trebuit să vin de la Rechovot de două ori pe zi. La ora 22, mă întorceam acasă, doar să mă întorc la lecție până la ora 2 a.m.

Eram obosit, dormeam la lecții, dar rabinul zicea că voi învăța tot ce aveam nevoie. Eforturile și-au jucat rolul. Dacă omul crede că nu are sens să participe la o clasă, pentru că e depășit și nu înțelege nimic, demonstrează că nu înțelege că eforturile spirituale nu sunt măsurate de timp sau de puterea fizică, ci de o rezistență interioară față de egoism, chiar dacă este instantanee …

A fost un om în grupul nostru care termina lucrul târziu, așa că lua un taxi pentru a prinde ultimele zece minute ale lecției de seară. Aceste zece minute i-au dat mai mult decât altuia care a studiat două ore.

Nu am o părere împotriva celor care își petrec timpul într-un bar sau în fața televizorului. Ei nu au primit dorință pentru Cabala. Această viață va trece și apoi vor mai trăi câteva vieți, până sufletele lor vor fi mature. Am trecut prin același proces în încarnările anterioare; Pot să văd asta clar la oamenii care stau aici …

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei