Slăbirea Masach-ului pentru crearea Parțuf-ului (XI)

0
584

43) Restul Reșimot de HItlabșut de la ultima Behina care a rămas în fiecare Masach a determinat ieșirea a două niveluri – bărbați și femei – în capetele tuturor Parțufim: începând cu AB de AK, SAG de AK, MA și BON de AK, și în toate Parțufim din Ațilut. Acest lucru se datorează faptului că în Parțuf AB de AK, unde există numai Reșimo de Aviut de Behina Gimel în Masach, care provoacă zece Sfirot la nivelul lui Hochma, Reșimo de HItlabșut din Behina Dalet care a rămas acolo în Masach, este nepotrivit pentru Zivug cu Lumina Superioară, datorită purității sale. Totuși este inclusă în Aviut al Behina Gimel și devine un singur Reșimo, moment în care Reșimo de HItlabșut dobândește puterea pentru împerechere cu Lumina Superioară. Din acest motiv, Zivug de Haka’a cu Lumina Superioară a apărut pe ea, provocând zece Sfirot aproape la nivelul lui Keter.

Acest lucru se datorează faptului că ea a avut HItlabșut de Behina Dalet. Acest Hitkalelut (amestec / integrare) se numește Hitkalelut de feminin cu masculin, deoarece Reșimo de Aviut din Behina Gimel este numită “feminin”, deoarece poartă Aviut. Și Reșimo de HItlabșut de Behina Dalet este numită “masculin”, deoarece vine dintr-un loc superior și deoarece este purificat de Aviut. Astfel, deși Reșimo masculinul este insuficient pentru un Zivug de Haka’a în sine, devine potrivit pentru un Zivug de Haka’a prin Hitkalelut a femininului din ea.

Datorită memoriei stadiului său anterior, adică a Parțuf-ului precedent, Zivug de Zachar dă părții emergentea  Parțuf-ului un fel de luminiscență auxiliară suplimentară.

O astfel de interacțiune dintre Zachar și Nekeva pornește de la Parțuf AB. Prin urmare, începând cu acesta, toate Parțufim au două capete (Roșim) și două Zivugim.

Există o regulă: în ceea ce privește nivelul inferior, cel superior se numește perfecțiune (Șlemut). Zachar se numește perfecțiune deoarece este Reșimo a luminii și nu există nici o deficiență în ea.

44) Ulterior, există și Hitkalelut al masculinului în feminin. Acest lucru înseamnă că Reșimo de HItlabșut este integrat cu Reșimo de Aviut. Aceasta produce un Zivug de Haka’a numai la nivelul feminin, nivelul Behina Gimel, care este nivelul lui Hochma, numit HaVaYaH de AB. Zivugul superior, când femininul este inclus în masculin este considerat nivelul masculinului, care este aproape la nivelul lui Keter. Și Zivug inferior, când masculinul este inclus în feminin, este considerat nivelul feminin, care este doar nivelul lui Hochma.

Cu toate acestea, Aviut la nivelul masculin nu vine de la sine, ci prin intermediul Hitkalelut cu femininul. Și deși este suficient să scoatem nivelul celor zece Sfirot de jos în sus, numit Roș, acest nivel încă nu se poate răspândi de sus în jos sub forma unui Guf, ceea ce ar însemna îmbrăcăminte de Lumini în Kelim. Acest lucru se datorează faptului că un Zivug de Haka’a pe Aviut care vine din Hitkalelut este insuficient pentru expansiunea Kelim.

Prin urmare, nivelul masculin conține doar un discernământ despre Roș, fără un Guf. Guf-ul din Parțuf se extinde numai de la nivelul feminin, care are propriul Aviut. Din acest motiv, numim Parțuf numai după nivelul feminin, ceea ce înseamnă Parțuf AB. Acest lucru se datorează faptului că miezul Parțuf este Guf – îmbrăcămintea Luminilor în Kelim. Iar acest lucru apare numai de la nivelul feminin, așa cum am explicat. Acesta este motivul pentru care Parțuf este numit după ea.

45) Și așa cum am explicat în ceea ce privește cele două niveluri – masculin și feminin – la Roș al Parțuf AB, aceste două apar în aceeași manieră în Roș de SAG. Dar acolo, nivelul masculin este aproape la nivelul lui Hochma, așa cum este de la Reșimo de HItlabșut de Behina Gimel în Hitkalelut de Aviut al Behina Bet. Nivelul feminin este la nivelul lui Bina din Aviut de Behina Bet. Și aici Parțuf este numit doar după nivelul feminin, deoarece masculinul este un Roș fără un Guf.

În mod asemănător, în Parțuf MA de AK, nivelul masculin este aproape la nivelul lui Bina, numit “nivelul YEȘSUT”, așa cum este de la Reșimo din Behina Bet de HItlabșut, cu Hitkalelut de Aviut de Behina Alef, este doar nivelul ZA, deoarece este doar Behina Alef de Aviut. Și aici Parțuf este numit numai după feminin, adică Parțuf MA sau Parțuf VAK, deoarece masculinul este un Roș fără un Guf. Veți găsi tot așa în toate Parțufim.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei