Lumea Corecției născută din Mețach de AK (II)

0
582

113) Aceste cinci discernăminte ale Aviut în Masach sunt numite după Sfirot din Roș, adică Galgalta Eynaim și AHP:

 • Aviut-ul Behinei Dalet se numește Peh, pe care apare primul Parțuf de AK.
 • Aviut-ul Behinei Gimel se numește Hotem, pe care apare Parțuf AB de AK.
 • Aviut-ul Behinei Bet se numește Awzen, pe care apare Parțuf SAG de AK.
 • Aviut-ul Behinei Alef se numește Nikvey Eynaim, pe care apar Parțuf MA de AK și lumea Nekudim.
 • Aviut-ul Behinei Șoreș este numit Galgalta sau Mețach, pe care apare lumea Tikun (corecției), numită “noul MA”, deoarece al patrulea Parțuf de AK este nucleul Parțuf MA de AK, deoarece a derivat din Nikvey Eynaim la nivelul ZA, numit HaVaYaH de MA.

Dar cea de-a cincea parte a AK, care a apărut din Mețach, adică Behina Galgalta, considerată Aviut Șoreș, are de fapt doar nivelul lui Malchut, numit BON. Totuși, pentru că Behina Alef de Hitlabșut considerată ZA a rămas acolo, și ea se numește MA. Cu toate acestea, se numește MA care a ieșit din Mețach de AK, ceea ce înseamnă că este de la Hitkalelut de Aviut Șoreș, numit Mețach. Se mai numește și “noul MA”, pentru a-l distinge de MA care a ieșit de la Nikvey Eynaim de AK. Și acest nou Parțuf MA se numește “lumea Tikun” sau “lumea Ațilut”.

Neaparența lui MA Hadaș înseamnă că până acum întregul mod de Malchut al Lumii Infinitului era defectuos? Nu există o astfel de noțiune ca “greșeală” în spiritualitate. Întregul drum constă doar în fazele creșterii dorinței reale.

Orice nivel, chiar și cel mai mic, corespunde întregului Univers, realitatea. Cu toate acestea, la cele mai joase niveluri, totul se întâmplă în cel mai grosier mod, în timp ce la cele mai înalte niveluri este nevoie de cea mai deschisă, sofisticată și perfect analizată formă. Această diferență oferă toată puterea, tot gustul care este în senzația Creatorului. Există NaRaNCHaY la toate nivelurile. Toți văd aceeași imagine, dar fiecare o percepe diferit pe diferite nivele. În mod alternativ, mai degrabă, fiecare nivel are în sine o realizare mai profundă, care oferă informații mai extinse. Aceste senzații nu pot fi exprimate cu cuvinte din lumea noastră. Nivelul inferior nu poate înțelege pe cel superior.

114) Totuși, ar trebui să înțelegem de ce primele trei niveluri ale AK, numite Galgalta, AB și SAG, nu sunt considerate trei lumi, ci trei Parțufim și cum al patrulea Parțuf de AK diferă pentru a merita numele de “lume” și al cincilea Parțuf al lui AK, din moment ce al patrulea Parțuf este numit “lumea Nekudim”, iar al cincelea Parțuf este numit “lumea Ațilut” sau “lumea Tikun”.

Primele trei nivele ale AK, numite Galgalta, AB și SAG, sunt Keter, Hochma și Bina. De ce este al patrulea Parțuf (dacă este doar ZA cu Aviut Alef) numit “lumea Nikudim” și al cincilea (având doar Aviut Șoreș) – “lumea Ațilut“?

Punctul este lumina lui Malchut din Kli de Keter. Sarcina creației este de a extinde acest punct la dimensiunea unui complet, Parțuf –ul complet corectat al lui Adam HaRișon. Etapele pregătirii sunt:

 1. Corpul exterior este similar materiei noastre (Homer), “ţărâna pământului “, adică dorința egoistă de a primi plăcere.
 2. Atingerea nivelului de “NefeșRuah” în lumea Yețira și Asya și apoi “Neșama” în lumea Bria.
 3. Atingerea nivelelor “NefeșRuahNeșama” în lumea Ațilut.
 4. Ca urmare a “păcatului”, Malchut cade din lumea Ațilut în lumile BYA și dobândește proprietățile “țărânei pământului”, își pierde toate realizările în lumea Ațilut și păstrează doar punctul de Keter.
 5. Sufletul spart a fost împărțit în 600.000 de fragmente, din care s-au format sufletele noastre.
 6. Astfel, Behina Dalet, adică Adam HaRișon, a început să corecteze intenția.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei