Glosar Pticha litera M

0
397
MA (מ”ה) HaVaYaH umplut cu lumina lui “Alephim” יוד-הא-ואו-הא.
Ma’atzil (מאציל) Creatorul Fiecare cauză în ceea ce privește efectul acesteia. Malchut de Rosh este considerat Creatorul în ceea ce privește Guf al Partzuf. Același lucru este valabil și pentru orice nivel superior cu privire la cel inferior.
Machtzevet HaNeshama (מחצבת הנשמה) Va primi în sufletele care le separă de Lumina Supremă. Este o tranziție de la lumea Beria la lumea Atzilut.
Makom (מקום) loc Voința de a primi (umplerea, încântarea) în ființa creată. Locul, timpul și mișcarea constituie o noțiune.
Makom Ahizat HaKlipot (מקום אח’זת הקל’פות) aplatizarea atașamentului forțelor impure Lipsa sfințeniei și corectarea.
Makom BYA (מקום בי”ע) Un loc sub Parsa. Apare în timpul TB.
Makom HaHerayon (מקום ההריון) un loc de sarcină Cea de-a treia cea mai joasa din Sefira Tifferet a Partzuf Abba ve Ima, cand se alatură YESHSUT.
Makom Hosheh (מקום החושך) un loc întunecat Sefira Malchut, care limiteazăPartzuf prin puterea lui Tzimtzum, creând un loc întunecat în afară.
Makom Panui ve Halal (מקום פנוי וחלל) spațiu gol Când ZA se ridică la AA, care este locul ei real, deoarece AA se îmbracă pe ZA de Nikudim, locul lumilor BYA rămâne gol de lumina lui Atzilut. În timpul Gmar Tikkun Atzilut coboară sub Parsa.
Makom Yishuv (מקום ישוב) un loc de stabilire Locul lumilor BYA este împărțit în GE (sfințenia) și în 14 Sfirot ale Mador HaKlipot. În mod similar, această lume este împărțită într-un “loc de așezare”, incluzând lumile BYA: Templul, Țara Israel, în străinătate și deserturile nepopulate de om.
Makor HaOrot (מקור האורות) Malchut de Rosh, deoarece produce Lumina Reflectată (Ohr Hozer) îmbrăcată pe Lumina Directă (Ohr Yashar) și umplând Toch al Partzuf cu Lumina interioară (Ohr Pnimi).
Malchut (מלכות) Ultima fază numită așa, pentru că emană o regulă absolută și putere.
Malchut Ein La Ohr (מלכות אין לה אור) Malchut without the light – as a result of the weakening of the screen, it retains only the smallest Aviut(Shoresh), insufficient for a Zivug, hence it can receive the light only from a Zivugmade in ZA.
Malchut Mesayemet (מלכות המסיימת) limitând Malchut Malchut de Guf.
Malchut Mizdaveget (מלכות המזדווגת) Malchut care face un Zivug Malchut de Rosh.
Maleh (מלא) deplin Nu există nici o deficiență în ea și nimic nu poate fi adăugat la perfecțiunea sa.
MAN (מ”ן) Cauza unui Zivug.
MAN (מ”ן) GE (vasele altruiste) din Partzuf inferior care au fuzionat cu AHP de sus în timpul Katnut. Fiind una cu Partzuf-ul superior din Katnut, GE-ul inferior se ridică împreună cu AHP în Gadlut, care se transformă în noul NHY. Partzufim TB se nasc asemanator cu modul in care AB se naste din interactiunea ecranului și Resimot ale viitorului Partzuf AB în Rosh de Galgalta. Diferența constă în faptul că un Zivug este făcut pe Yesod.
MANTZEPA”CH (מנצפ”ך) Proprietățile unui ecran și Aviut al Partzuf, lăsat în el de Katnut. MAN al sufletelor este fuzionat cu AHP al Partzuf Nukva, din care cel inferior va fi conceput. Prin urmare, MAN de concepție este inclus în MANTZRPA “CHof Nukva, care o ridică la ZA. O concepție a noului Partzuf al sufletului se face pe acest MAN.
Masach (מסך) ecran Forța Restricției, care apare în ființa creată cu privire la Lumina Supremă, împiedicând-o să intre în Behina Dalet. Aceasta înseamnă că, în momentul în care lumina atinge puterea Behineia Dalet, această putere intră în acțiune, lovește lumina și o aruncă înapoi. Această forță este numită “un ecran”.
Mata (מטה) mai jos O diminuare calitativă față de cea superioară.
Mayin Nukvin (מיין נוקבין) apele feminine În timpul răspândirii SAG a Partzuf Nekudot sub Tabur, s-au alăturat două tipuri de Reshimot: Hey Rishona (prima literă “Hey”) a Numelui HaVaYaH, Bina de la Partzuf SAG și ultimul Hey al Numelui HaVaYaH, Malchut din Partzuf Galgalta. Prin urmare, ecranul care a inclus două Nukvot (Bina și Malchut) este numit “Mayin Nukvin”. Acum, fiecare Zivug pe care îl face include două Nukvot.
Mazal (מזל) noroc Da, pentru că împarte Ohr Hochma în picături, intermitent. Mazal derivă din cuvântul “Nozel” (picurare).
Mazla (מזלא) Părul din barbă, deoarece lumina lui picura până când este acumulată în cea mai puternică lumină disponibilă în lume.
Mechaber (מחבר) unit Malchutul celui de sus se întoarce spre Keterof, cel inferior unind cele două nivele, făcându-le egale. Astfel, toate nivelurile devin egale.
Mechitzot (מחיצות) partiții Corpul unui Partzuf.
Mem (מ) A treisprezecea literă a alfabetului ebraic; valoarea numerică: 40.
Meshulash (משולש) triunghi Nivelul care posedă numai primele trei proprietăți (dorințe).
Metaltelin (מטלטלין) a lovi ușor Vak. Până când Partzuf ajunge la Gadlut, este între judecată și milă, fiind intermitent într-una dintre stări, numită “lovitură ușoară”.
Metzah (מצח) frunte Bina din Sefira Keter.
Metzah HaRatzon (מצח הרצון) În timpul unui Zivug în Gadlut, când lumina strălucește AB-SAG Ohr Hochma, Partzufey Searot dispar și “Et Ratzon” (timpul dorinței) se manifestă.
Mezonot (מזונות) subzistenţă Oferă putere pentru ridicarea la un nivel mai înalt.
Mi (מי) cine Bina
Midbar (מדבר) deşert Locul forțelor impure ale acestei lumi.
Milemala Lemata (מלמעלה למטה) de sus în jos De la Behina Aleph la Behina Dalet. Din moment ce Behina Dalet a rămas goală, este considerată cea mai mică, în timp ce Behina Aleph este cea mai înaltă, deoarece dorința ei este cea mai curată.
Lumina răspândită de la o proprietate pură la una brută se numește “Lumina directă”.
Lumina răspândită de la o proprietate grosieră la una pură se numește “Lumina reflectată”.
Milluy (מילוי) umplere Un grad de Aviut al Masach, deoarece Kli este umplut în conformitate cu acesta.
Milluy shel HaVaYaH (מילוי של הוי”ה) Numele HaVaYaH constituie zece Sefirot: Yud-Hochma, primul Hey-Bina, Vav-Zeir Anpin și al doilea Hey-Malchut. Aceasta, însă, nu indică înălțimea lor, care poate fi Nefesh, Ruach, Neshama, Haya sau Yechida. Se determină prin umplerea lor. Nivelul lui Nefesh este umplut cu HaVaYaH (cu umplutura de “Hey”), Gematria BON; Ruach – cu umplutură de “Aleph”, Gematria MA; Neshama – cu umplutură de “Yud” și Vav cu umplutură de Aleph, Gematria SAG; Haya – cu umplutură de “Yud” în toate literele, Gematria AB.
Milluy Shemot (מילוי שמות) umplerea numelor Indică înălțimea nivelului. Punctele de sus și sub litere desemnează rădăcina fiecărui nivel specific și determină dacă este inclusă în partea superioară, inferioară sau există doar prin ea însăși.
Milluyim (מילואים) o umplere Partzuf este alcătuit din 10 Sefirot goale: Keter, Hochma, Bina, ZA și Malchut. Ele sunt denominate prin literele HaVaYaH: Yud-Hochma, Hey-Bina, Vav-Zeir Anpin și Hey-Malchut. Gematria lui Yud-Hey-Vav-Hey este egală cu 10 + 5 + 6 + 5 = 26. Dar nu reflectă înălțimea lor: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya și Yechida. Înălțimea este determinată de umplerea celor zece Sfirot cu lumină.
Mita (מיתה) moarte Un loc sub răspândirea Luminii Supreme, adică sub punctul de restricție (Tzimtzum), sub Parsa. Prin urmare, Kelim care au căzut sub Parsa sunt numite “morți”, deoarece sunt detașate de lumina vieții.
Lumina lui Atzilut care iese din Kli în orice loc este considerată moarte. Acesta este motivul pentru care lumina lui Hochma este numită “lumina vieții”, deoarece oferă forța de viață Kelim.
Mitat Malachim (מיתת המלכים) moartea îngerilor Incapabili să primească Ohr Hochma, se izolează de Lumina Supremă, cad în lumile BYA și mor, din moment ce lumina se oprește să se răspândească în lumea Atzilut.
Mitbatel (מתבטל) auto-eliminare Atunci când proprietățile a două obiecte spirituale coincid în totalitate, astfel încât nu există nici cea mai mică distincție între ele, ele se transformă într-unul și obiectul mai mic se elimină înaintea celui mai mare.
Miuchad (מיוחד) unificare În cele din urmă se transformă în Unul. Unul este Lumina Supremă care aduce numeroase niveluri unității, egalității.
Miut Yareach (מיעוט ירח) diminuarea lunară Starea Malchut a lumii Atzilut, când nu este în stare să primească lumina, din cauza lipsei corecției.
Moach (מוח) creier Sefira Keter de 10 Sefirot de același grad. Vasele Ohr Neshama în Gar.
Mochin (מוחין) creiere Lumina Gar sau lumina Roș.
Mochin shel Gadlut (מוחין של גדלות) Lumina primită de ZA în timpul creșterii MAN după 9 ani-nivele. Aceasta se numește “Ibur Gimel” (cea de-a treia concepție) sau “Mochin shel Tolada”, deoarece ZON face un Zivug “față în față” și dă naștere sufletelor.
Moshe and Israel (משה וישראל) Gar de ZA.
Motrei Mocha (מותרי מוחא) lumină excesivă în creier Luminile pe care creierul nu le poate suporta din cauza lipsei corecției, prin urmare, ajung în afara Partzuf Galgalta. Ele sunt numite și “păr”.
a) Nivelul Haya este complet umplut cu “Yud” – Gematria AB:
b) Nivelul Nefesh este determinat de HaVaYaH umplut cu “Hey” –Gematria BON:
c) Nivelul Neshama este umplut cu “Yud”, cu excepția literei Vav umplută cu “Aleph” – Gematria SAG:
d) Nivelul Ruach este umplut cu “Aleph” – Gematria MA: