Glosar Pticha litera H

0
435
Habatat Panim (הבטת פנים) manifestarea feței Răspândirea Ohr Hochma.
Hachana Lekabel (הכנה לקבל) disponibilitatea de a primi O condiție, când Partzuf are un ecran cu Aviut suficient pentru a atrage lumina și pentru a interacționa cu ea.
Hafradat HaSigim (הפרדת הסיגים) Separarea amestecului. Sigim este Malchut amestecat cu șapte Malachim, care a dus la spargerea lumii Nikudim. Prin urmare, corecția constă în separarea lui Malchut de toate vasele sparte. Acest lucru se întâmplă datorită luminii lui Hochma, Ohr Aba. Această corecție este numită “Hafradat HaSigim”.
Hagdala (הגדלה) mărire O tranziție de la Katnut (stare de micime) la Gadlut (stare de mărire).
Haka’a (הכאה) lovitură Un contact între lumină și ecran, similar unei interacțiuni între două obiecte solide, când unul dorește să-l penetreze pe celălalt, care rezistă penetrării.
Halal (חלל) spațiu, goliciune Behina Dalet fără lumină. Datorită TA este încă în interiorul Creatorului, ci ca un spațiu gol fără lumină.
Halal Panui (חלל פנוי) spațiu gol Prin puterea TA Malchut restricționează primirea Luminii Supreme. Limita este mai presus de punctul acestei lumi. Datorită TB, limita răspândirii luminii se ridică de la Sium de Galgalta la Chazeh de Nikudim. De acolo și  dedesubt se formează un spațiu gol, locul unde viitoarele forțe impure ar apărea. Dar odată cu căderea vaselor care au dăruit (GE) sub Chazeh, numai 14 Sefirot au rămas să găzduiască forțele impure în locul lumilor BYA.
După căderea Primului Adam, limita sfințeniei a coborât la Bina de Malchut din Assiya, numită “Țara Grădinii Edenului inferior”, și acolo s-a format un spațiu gol. Se pare că, prin spargerea vaselor și prin căderea Primului Adam, spațiul gol s-a redus, deoarece a coborât din Parsa la Bina a lui Malchut de Assiya, dar apoi Klipot au găsit puteri pentru a construi patru lumi până la ZON de Atzilut.
Halav (חלב) lapte Luminile Hassadim, pe care Binale dă la ZA după naștere (ZmanHaYenika, o perioadă bianuală de hrănire). În ZA, luminile  Hassadim se transformă în Hochma. Aceasta se numește “laptele se transformă în sânge”.
Halon (חלון) fereastră Puterea Luminii Reflectate permite primirea luminii în Kli.
Hamtaka (המתקה) îndulcire Ca rezultat al Shevira spargerea vaselor), Kelim au nevoie de lumina care le-ar corecta, îndulcirea amărăciunii lor (puterea de judecată-restricție), astfel încât forțele exterioare să nu le prindă.
Harchaka (הרחקה) Corectarea  Kli prin refuzul de a primi Ohr Hochma, preferând primirea de Ohr Hassadim.
Hash’ala (השאלה) împrumut Kelim NHY de Ima, pe care Ima o trece la Zeir Anpin, după care ZA primește lumina în aceste Kelim.
Hashva’a Achat (השוואה אחת) echivalența proprietăților Când nu există nicio distincție în cele patru faze ale “dorinței de a primi”.
HaVaYaH-ADNY (יהו”ה-אדני) Un Zivug Panim be Panim între ZA și Nukva din lumea Atzilut, desemnat printr-o combinație a literelor lor, unde primul Yud înseamnă Hochma de ZA și ultimul Hochma de Malchut.
Hay (חי) viață, valoarea numerică: 18 Da, din moment ce ridică cele 9 Sefirot ale Luminii Reflectate și primește în ele 9 Sfirot de Lumină Directă.
Haya (חיה) Lumina lui Hochma.
Hazara LeMa’atzil (חזרה למאציל) înapoi la Creator Împrăștierea luminii în timpul slăbirii unui ecran.
Heilot HaMalchut (חילות המלכות) vezi Tzvaot HaMalchut Partzufim-urile care ies din Malchut din lumea BYA.
Hevdel (הבדל) diferență O acțiune a unui ecran, care împarte Parțuf-ul astfel încât dorințele impure nu se vor lipi de lumină.
Hey (ה) A cincea literă a alfabetului ebraic; valoarea numerică: 5.
Hibuk Smol (חיבוק שמאל) îmbrățișare din stânga Împrăștierea luminii de la ZA la Malchut, astfel încât să ridice AHP.
Histaklut (הסתכלות) examinare Răspândirea luminii din Lumea Infinitului pe ecran. Lumina Lumii Infinitului este întotdeauna Ohr Hochma, lumină pentru ochi, pentru vedere.
Histaklut Aleph הסתכלות א’ examinare Vezi Histaklut.
Histaklut Bet הסתכלות ב’ Răspândirea luminii din Lumea Infinitului pe ecran, care se ridică de la Tabur la Peh. Pe drum, ecranul face ca Zivugim să ducă la apariția  Parzufey Nekudot.
Hitchadshut HaNeshamot (התחדשות הנשמות) reînnoirea sufletelor Împrăștierea luminii lui Hochma în suflete, așa cum a fost în timpul Gadlut de Nikudim, dar a dispărut după spargerea vaselor. Și sufletele erau în această stare înainte de păcatul lui Adam HaRishon, dar din nou a pierdut-o după spargerea sufletului în multe fragmente.
Hitdabkut Klipot (התדבקות קליפות) adeziunea Klipot Klipot se lipesc de partea opusă a Malchut, deoarece limitează primirea Luminii Supreme; sub ea este întuneric complet. Prin urmare, Klipot atinge punctul de jos al  Malchut, numită “Hitdabkut Klipot”.
Hitkashrut (התקשות) conexiune Cele 10 Sefirot ale Luminii Reflectate, care se ridică de la Masach de Roshof Partzuf, se îmbracă pe 10 Sefirot ale Luminii directe și se conectează cu ele, deoarece lumina precede vasele din Rosh al Partzuf.
Hitpashtut (התפשטות) răspândire Lumina care se răspândește de la Creator la ființa creată în conformitate cu “dorința de a primi” lumina.
Hitpashtut Aleph (התפשטות א’) Lumina Ta’amim.
Hitpashtut Bet (התפשטות ב’) Intrarea secundară a luminii după purificarea (Hizdakchut) ecranului, deoarece acum există vase potrivite pentru a primi lumina.
Hitrachkut MiOhr Elyon (התרחקות מאור עליון) distanțându-se de Lumina Supremă Cu cât obiectivul este mai aproape de goliciune spirituală, cu atât este mai departe de Lumina Supremă.
Hitzoniut HaMalchut (חיצוניות המלכות) partea exterioară a Malchut Cea mai pură parte a Kli, care este un vas pentru Lumina Înconjurătoare.
Hochma (חכמה) înţelepciune Cunoașterea rezultatului final al oricărui fenomen existent.
Hochma Ila’a (חכמה עלאה) înțelepciunea supremă Lumina lui Hochma în ZA.
Hochma Keduma (חכמה קדומה) înțelepciunea precedentă Lumina lui Hochma în Partzuf Anpin, care nu strălucește în lumea Atzilut. Doar lumina Hochma shel Lamed-Bet Netivot nu strălucește acolo.
Hochma shel Lamed-Bet Netivot (חכמה של ל”ב נתיבות) înțelepciune a 32 de căi Lumina lui Hochma primită de Bina pentru ZA, care constituie 22 de litere ale  Bina + cele zece Sefirot ale ZON din Bina.
Hochma Tata’a (חכמה תתאה) înțelepciunea inferioară Lumina lui Hochma în Nukva.
Holam (חולם) Lumina de deasupra literelor.
Homer (חומר) material Grosimea Partzuf în Behina Dalet (“dorința de a primi”). Are lungime, lățime, adâncime și 6 capete: sus, jos, est, vest, nord și sud.
Hoshech (חושך) întuneric Behina Dalet (“dorința de a primi”) fără lumină din cauza TA.
Hotem (חוטם) nas Sefira din ZA de Rosh.
Hotam (חותם) timbru Lumina Reflectată, ridicându-se de pe ecran și îmbrăcând 10 Sefirot de Rosh din Partzuf. “Nihtam” (amprenta) sunt aceleași 10 Sefirot care trec de la Rosh la Guf al Partzuf.
Hurva (חורבא) ruine, deșert Locul Klipot ale acestei lumi, un loc fără viață.
Hutz LaAretz (חוץ לארץ) în străinătate Assiya din această lume. Beria este locul Templului. Yetzira este Țara lui Israel.