Cele cinci Parțufim de Ațilut, MA și BON din fiecare Parțuf (I)

0
580

Cele cinci Parțufim de Ațilut, MA și BON din fiecare Parțuf

120) S-a explicat că nivelul noului MA s-a extins într-o întreagă lume în sine, la fel ca lumea Nekudim. Motivul este, așa cum s-a explicat cu privire la nivelul Nekudim, dublarea Masach-ului de la Behina Dalet (punctul 116). Acest lucru se datorează faptului că iluminarea lui ZON de AK care a strălucit prin Tabur și Yesod la GAR de Nekudim a adus Țimțum Alef în locul său, iar Hey inferior a coborât de la Nikvey Eynaim la Peh, care a cauzat ca toate aceste niveluri de Gadlut de Nekudim să apară (punctul 101). Cu toate acestea, toate aceste niveluri au fost anulate și sparte din nou, iar toate Luminile le-au părăsit. Din acest motiv, Țimțum Bet s-a întors la locul său, iar Behina Dalet s-a reunit cu Masach-ul.

Fiecare Parțuf din lumea AK a apărut pe o pereche de Reșimot (de exemplu, Dalet / Dalet etc.). După cum s-a afirmat deja, Nekudot de SAG sub Tabur a primit, de asemenea, Reșimot Dalet / Gimel de la NHYM de Galgalta, în plus față de cele pe care a apărut acest Parțuf.

Astfel, există două tipuri de Reșimot sub Tabur: Bet de HitlabșutAlef de Aviut și Dalet de HitlabșutGimel de Aviut. Primul a adus lumea Nikudim în Katnut, în timp ce al doilea a dat naștere unei serii de Parțufim similare cu AB-SAG. Lumea Ațilut a ieșit pe Alef de HitlabșutȘoreș de Aviut, deși rămâne Reșimo DaletGimel.

Prin urmare, în Masach se află o a doua dorință, care se ridică și la Roș de SAG: să primească lumină de la DaletGimel. Prin urmare, ca și în cazul Nikudim, lumea Ațilut, de asemenea, apare inițial în Katnut și apoi dorește să treacă la Gadlut.

Starea de Gadlut, care s-a întâmplat în lumea Nikudim, a avut loc și în Ațilut, deși în conformitate cu legile care împiedicau vasele să se spargă.

121) De asemenea, în noul MA, care a ieșit din Mețach, există și cele două Behinot de Katnut și Gadlut, ca și în lumea Nekudim. Katnut apare pe primul loc, conform Aviut-ului dezvăluit în Masach, care este nivelul lui ZA de Hitlabșut, numit HGT și nivelul lui Malchut de Aviut, numit NHY, datorită celor trei linii făcute în Malchut. Linia dreaptă este numită Nețah, linia stângă este numită Hod, iar linia de mijloc este numită Yesod.

Și totuși, din moment ce există numai Hitlabșut în Behina Alef, fără Aviut, nu are Kelim. Astfel, nivelul HGT este lipsit de Kelim, îmbrăcat în Kelim de NHY, iar acest nivel este numit Ubar (embrion). Aceasta înseamnă că acolo este numai Aviut de Șoreș, care a rămas în Masach după Hisdakchut, în timpul ascensiunii sale pentru Zivug la Mețach al celui superior. Iar nivelul care iese de acolo este doar nivelul lui Malchut.

Cu toate acestea, în interiorul ei este ascuns Hey-ul inferior, considerat drept “Hey-ul inferior la Mețach”. Odată ce Ubar primește Zivug-ul celui superior, el coboară de acolo în locul său (punctul 54) și primește Mochin de Yenika din partea superioară, care este Aviut de Behina Alef, considerat “Hey inferior în Nikvey Eynaim”. Astfel, el dobândește Kelim și pentru HGT, iar HGT se răspândește din NHY și are nivelul ZA.

În lumea Nikudim erau doar două stări: Katnut și Gadlut; și trei în Ațilut. Gadlut sa născut imediat în AK. Lumea Nikudim este numită ZA sau HaGaT; lumea Ațilut este numită mai întâi Ubar sau NHY, apoi Katan (ZA) sau HaGaTNHY. În Gadlut, se numește HaBaD-HaGaTNHY, Aviut BetGimelDalet. Când Parțuf-ul se naște în starea Ubar, are Aviut de Șoreș, vasul de Keter și luminile Nefeș și Ruah.

Deci, unde este Ohr Ruah? Se pare că este împreună cu Ohr Nefeș. Cu toate acestea, este adevărat că Malchut se ascunde în Ubar, pentru Reșimo DaletGimel, pe care nu a făcut un Zivug, fiind încă acolo. Mai târziu, în starea Aviut de Șoreș, Ubar primește lumină din Parțuf-ul anterior și crește, ajungând la Aviut Alef, în timp ce ecranul coboară de la Mețah la Nikvey Eynaim (de Eynaim). Parțuf –ul în această stare este numit Katan. Dacă ecranul coboară mai jos, Parțuf –ul va fi în Gadlut, trecând treptat de la Aviut Bet la Gimel și apoi la Dalet.

Când se naște un Parțuf, înseamnă că se naște un ecran, nu mai mult. Dorințele sunt create de Creator, în timp ce lumina a precedat dorințele. Acum este prezentată numai intenția de a primi de dragul Creatorului. Ecranul este o inversiune a ceea ce pot face cu plăcerea pe care o pot simți. Întreaga scară, de la noi la Creator, este gradată în funcție de ecrane – de la 0%, cel mai mic nivel, până la 100%, cel mai înalt nivel. Parțuf-ul este o măsură a reacției ecranului la Lumina Superioară. După naștere, Parțuf-ul coboară instantaneu în locul său în funcție de ecranul său. În TB, numai GE (vasele de dăruire) sunt folosite în toate stările din Parțuf de la Șoreș la Dalet.

În completare,  a se vedea Album de desene XV

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei