Un buncăr nu ne va salva de ”țunami-ul” integral

0
703

UN BUNCĂR NU NE VA SALVA DE ”ȚUNAMI-UL” INTEGRAL

  • Astăzi observăm un nou fenomen care are loc pe scară largă: oamenii bogați au început să-și cumpere proprietăți în munții Elveției, să cumpere case undeva în tundră. Ei simt că urmează să se întâmple ceva și au decis, ”Voi fugi imediat și voi aștepta sus, în munți”.
  • Acesta este comportamentul natural al unui egoist: strâng tot ceea ce este necesar undeva, într-un buncăr și acolo aștept să se termine războiul care se va abate asupra lumii. Războiul va anihila totul și, după terminarea lui, eu voi ieși la suprafață. Păsărele noi vor cânta prin copacii noi, pe un pământ nou și totul va fi OK.

Dar asta este imposibil pentru că este în joc o schimbare de paradigmă pentru întreaga societate omenească, starea ei internă, relațiile dintre oameni. Fiecare dintre noi va trebui să corespundă, intern, cu câmpul comun al Naturii, care cere de la noi integrare.

Dacă stau în buncăr cu totul pregătit dinainte, până și climatizarea artificială, pentru o mie de ani (omul se crede nemuritor), tot voi simți opoziția mea față de câmpul unic, integral, deoarece, în interior, nu m-am schimbat pentru a mă potrivi cu el.

Nu imi va fi de ajutor nici un buncăr. Corpul meu animal tot va suferi. Vor surveni noi condiții care mă vor distruge, nu mă vor lăsa să supraviețuiesc în nici un incubator sau carapace, pentru că, în interior, nu voi corespunde, prin parametrii mei, prin aspirațiile și calitățile mele, cu ”țunami-ul” integral care se deplasează către mine. Este un val cu care trebuie să mă potrivesc. Dacă vom face asta, îl vom călări cu plăcere, în sânul naturii. Dacă nu, el ne va șterge de pe fața pământului.

Pentru prima dată în istorie, ne confruntăm cu discrepanța noastră față de Natură, nu la nivelul fizic, ci la nivelul interior, psihologic, mental, moral și noi trebuie să atingem acest nou nivel. Nu este vorba despre o salvare fizică, ci despre una interioară.

Trebuie să devenim similari cu Natura, nu prin parametrii fizici, ci prin cei interiori, prin rețeaua integrală de legături dintre noi, care coboară și apasă asupra lumii noastre. Dacă nu vom corespunde formei sale, ea ne va distruge, pur și simplu.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale