Salvarea civilizației

0
866

SALVAREA CIVILIZAȚIEI

Trebuie să le arătăm oamenilor că sfârșitul este foarte aproape. Ce bine ar fi dacă omenirea ar putea arunca o privire prin acea țeavă, pentru a vedea că este într-adevăr goală! Petrolul, gazul și apa nu pot fi înlocuite cu centrale nucleare sau solare. O mașină străbate zece kilometri cu un litru de gaz. Iar noi nu avem un alt combustibil sau sursă de energie, care să fie transformată într-un litru de lichid ce poate produce aceleași rezultate. Cu alte cuvinte, civilizația noastră este bazată pe petrol, iar o dată cu terminarea acestuia și civilizația noastră va dispărea!

Singurul lucru de care avem nevoie acum este reducerea imediată a consumului nostru, la nivelul minim. Trebuie să folosim resursele rămase doar pentru asigurarea necesităților vitale. Nimeni nu trebuie să sufere de foame sau să renunțe la lucrurile necesare. Oamenii vor duce o existență normală! Familia modernă trebuie să aibă, în medie, un apartament, o slujbă pentru fiecare dintre membrii săi, precum și mijloacele de a-și crește copiii și de a-i educa.

Trebuie să insuflăm ideologia resticționării voluntare, de jos și până la vârf. Aceasta include hrănirea celor flămânzi și scăderea standardului de viață al celor bogați, până la un nivel normal. Practic, acesta este socialismul. Dar cine va fi de acord cu acesta? Ce fel de suferință va fi necesară pentru a ne forța să redistribuim toate resursele disponibile, pentru a-i egaliza pe toți membrii societății, pentru a-i uni între ei și pentru a stabili interacțiunile corecte dintre ei?

Pentru a realiza un asemenea sistem, trebuie să începem să simțim absoluta dependență a unuia față de ceilalți, ca într-o familie mare. Oamenilor contemporani le lipsește total această senzație, ei fiind indiferenți față de ea. Ei nu au nevoie de familii, copii, rude sau prieteni. Singurul lor interes este acela de a petrece cât mai bine timpul  alocat lor, pentru a exista, de către Natură, timp numit ”viață”.

Avem noi oare timp să perfecționăm educația? Aceasta este un proces îndelungat, care necesită crearea unui întreg sistem. Din nefericire, ne găsim sub constrângerea timpului, căci, în următori  10-15 ani vom epuiza complet resursele existente și nu ne va mai rămâne nimic.

Acestea sunt date din cercetări publicate și nepublicate.

Ca atare, metoda noastră de educație integrală este, mai întâi, adresată părinților. Ne bazăm pe instinctul natural al omului de a-și salva copiii săi. Să-i transformăm în oameni! Să-i pregătim pe ei pentru această viitoare interacțiune a unui om cu fiecare celălalt om, o interacțiune inevitabilă și necesară!

Un om care se integrează corect va beneficia de pe urma integrării. Nu va fi doar bine crescut ci va avea și abilitățile necesare supraviețuirii, pentru că nu va supraviețui cel mai puternic din moment ce nu va mai exista nimic de înhățat unul de la celălalt. Supraviețuirea va depinde de abilitatea persoanei de a se adapta, de a înțelege chemarea Naturii la integrare, interconectare, garanție reciprocă, îngăduință, conexiune și unificare. Iar scopul Naturii este acela de a aduce umanitatea la starea de echilibru.

Acest sistem trebuie dezvoltat în toate limbile, cu ajutorul internetului. Nu există nici o altă soluție. În primul rând trebuie să ne adresăm părinților, deoarece copiii sunt viitorul nostru. Copiii care au astăzi 10 ani vor fi acea umanitate nouă. Iar noi trebuie să facem totul pentru binele lor.

Consider că singura soluție este aceea de a face apel la dorința naturală, egoistă, a omului, de a asigura copiilor săi un program de viață pe care să se poată baza. Dacă doar am împrăștia această metodă, la întâmplare, ar fi ca și cum am striga în vânt. Dar, atunci când ne adresăm părinților, atingem un punct sensibil, cu care ei pot relaționa.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Un program terapeutic pentru întreaga societate