Modelul de sfințenie

0
762

MODELUL DE SFINȚENIE

  • Aproape orice persoană consideră ca fiind ”sacru” ceva anume. Ar putea fi un steag sau drapelul regimentului său. Este vorba de conceptul a ceva care este este sacru și de neclintit. Există, în această metodă, ceva ce poate fi numit sacru?
  • Oamenii au avut, dintotdeauna, nevoie de așa ceva. Ei au declarat sacre statuile, copacii și pietrele, sau chiar un adult sau un copil. A existat mereu această nevoie de a avea un model, care poate fi chiar unul fără nume. În realitate, aceasta este nevoia de a revela forța superioară, pe Dumnezeu, Creatorul, ceva foarte înalt.

Astăzi, această nevoie nu mai este exprimată cu claritate, dar ea există, undeva, acolo. Religiile nu mor. Ele vor fi mai puțin aparente, un timp, apoi se vor ridica la suprafață și chiar în prim-planul vieții. Religiile, în forma lor normală și fanatică, urmează să se manifeste în viitor. Toate acestea se află înaintea noastră.

Ceea ce trebuie să devină sacru în societatea omenească este integrarea, echivalența noastră totală cu Natura. Dacă vom realiza asta, vom pătrunde într-o stare în care nimic nu ne mai poate atinge sau face rău și nimeni nu va putea să ne dea la o parte de pe acest nivel perfect și etern.

La intrarea în acest nivel, toată Natura va fi inclusă în noi. Vom închide circuitul în interiorul nostru și o vom percepe ca fiind un întreg etern, perfect și infinit. Problemele legate de viață și de moarte vor dispărea, la fel ca și greutățile și suferințele, deoarece nu vom mai exista individual, ci în cadrul unui sistem comun, analog și integral. Acest model este tocmai ceea ce trebuie să devină sacru.

Ce înseamnă sacru? Trebuie să experimentez orice mișcare pe care o fac, din punctul de vedere al modului în care pot crea, găsi și executa orice acțiune în interiorul meu, pentru a realiza acest model? Cum îi pot ajuta pe ceilalți – atunci când îi percep în afara mea – să vadă acest model, să îl înțeleagă și să accepte faptul că această stare viitoare este singura corectă? Aceasta este sfințenia – starea viitoare perfectă a umanității.

  • Am putea exersa acest lucru sacru, într-un anume fel?
  • Totul există în interiorul nostru! Nu constă din ceea ce fac eu sau altcineva, ci de ceea ce creăm noi toți, împreună. Nu invocăm un oarecare zeu mititel, sau ceva care este inacceptabil pentru ceilalți, dar pe placul egoismului nostru. Noi creăm Absolutul! Creăm aceasta forță superioară, mai presus de noi și ne plasăm în ea.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Percepția integrală a informației