Limbajul contactului interior

0
738

LIMBAJUL CONTACTULUI INTERIOR

  • Cum se va manifesta această conexiune?
  • Oamenii încă nu simt conexiunea interioară dintre ei, ceea ce înseamnă că trebuie să le arătăm acțiunile cele mai potrivite care trebuie întreprinse. Nu le putem arăta acțiunile interioare corecte, dar ele se pot manifesta oarecum, în exterior.

De exemplu, îi dau un cadou cuiva, exprimându-mi sentimentele în exteriorul meu. În calitate de psiholog, înțelegeți foarte bine ce se întâmplă atunci când internalitatea și externalitatea se potrivesc, sau nu. Este un lucru foarte important în creșterea copiilor, pentru ca aceștia să te înțeleagă corect. Astfel, folosind tehnica vorbirii și limbajul corpului, vom dezvolta limbajul contactelor interioare dintre noi.

Atunci când vom intra în această legătură, nu vom mai avea nevoie de computere sau de internet. Vom avea contacte interpersonale la nivelul câmpurilor informaționale, senzoriale și raționale și ne vom ridica la un nivel unde gândurile și dorințele se află într-o perpetuă legătură. Aici este locul în care trebuie să creăm comunitatea numită ”noua umanitate”.

O persoană poate fi adusă la acest nivel prin diverse exerciții exterioare, cum ar fi jocurile, discuțiile, conversațiile și filme, concerte și spectacole de teatru.

Pot fi folosite orice forme de exprimare create de oameni, pentru a exprima esența lor interioară. Trebuie doar să folosim aceste forme în exprimarea noii necesități, a impulsului intern.

În sfârșit, scriitorii, dramaturgii și scenariștii vor avea idei productive și posibilități infinite de a fi creativi.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale