Legea interacțiunii universale

0
695

LEGEA INTERACȚIUNII UNIVERSALE

  • La ce vă referiți atunci când spuneți ”legile Naturii”?
  • Mă refer la legile pe care Natura ni le revelează astăzi, pentru că, dintre toate elementele din Natură, omul este cel mai dezvoltat. Este necesar să înțelegem că noi existăm în Natură și nu suntem mai presus de ea. Noi ne supunem ei. Prin urmare, ar trebui să studiem legile Naturii și să le respectăm. Dacă procedăm astfel, ne vom afla, mereu, într-o stare confortabilă și ne vom simți bine.

Acest sistem enorm ne umple cu diferite forțe. Toate gândurile și dorințele noastre vin de aici. Numim ”Natură” sistemul de forțe care controlează materia, energia și informația, totul – de la particulele subatomice până la constelațiile mamut și dincolo de ele – și de asemenea, nivelurile Naturii pe care nu le-am cunoscut încă și pe care nădăjduim să le descoperim în viitor.

Pe măsură ce cercetăm Natura, ea ni se revelează ca un întreg unic, integral. Ca atare abordarea integrală a lumii este într-adevăr preferată.

  • Ne puteți da drept exemplu, una dintre aceste legi ale Naturii?
  • Legea interacțiunii universale a tuturor forțelor, a tuturor legilor și elementelor Naturii. În Natură, toate există într-o totală corespondență.

Acest sistem conține o infinitate de ecuații cu nenumărați parametri și ele trebuie aduse la o unitate, la un singur întreg integral.

Aceste ecuații conțin o necunoscută principală, un parametru – omul – căruia i s-a dat liberul arbitru și poate, de voie sau obligat, să participe în actul de a aduce tot ceea ce există la un întreg integral, comun.

Astăzi umanitatea încă mai cumpănește dacă se va alătura, sau nu, acestei unificări integrale a Naturii, pe care Natura începe să o realizeze în timpurile noastre. Noi trebuie să ne alăturăm sistemului Naturii, în mod conștient, voluntar, independent, mișcându-ne împreună cu Natura. În acest mod vom învăța de la Natură. Vom atinge această unificare împreună, într-un mod coordonat. Înțelegând acest proces, vom crea o societate diferită și relații diferite între noi.

Vom înțelege ce este Natura integrală și cum funcționează. Vom vedea întregul sistem și vom descoperi factorii săi ascunși, aceia care ne influențează dar ne sunt încă, necunoscuți. Vom fi capabili să simțim motivul profund, ascuns, din spatele fiecărui lucru care există pe planeta noastră mică și în cosmos. Vom descoperi cauzele stărilor noastre interioare și condițiile necesare atingerii confortului absolut – cauzele vieții și morții, ale evoluției, toate fiind conținute în Natură, precum și planul comun al Creației.

Astrofizicienii simt universul ca pe un gând. Iar noi vom fi capabili să descoperim acest gând, dacă, în mod voit, vom face totul pentru a reuși, adică fără a opune rezistență și fără a rămâne doar niște animale mici și mizerabile, de pe suprafața planetei. Dacă dorim să studiem pentru a ne schimba, vom fi capabili să înțelegem cu adevărat, întreg sistemul universului și să rezolvăm toate aceste ecuații. Această idee minunată, însuflețitoare, ne va eleva pe fiecare dintre noi și întreaga umanitate, la nivelul uman.

Însă, dacă vom opune rezistență, Natura ne va conduce la acest nivel prin exercitarea de presiuni, prin mari suferințe, pe care deja începem să le simțim. Apoi vom fi forțați să ne diminuăm egoismul, să începem să ne unim în grupuri și să învățăm să trăim împreună. Este binecunoscut faptul că suferința aduce oamenii mai aproape. Astfel, prin influențe negative, Natura având pregătite pentru noi, pe diferite niveluri, o mulțime de astfel de influențe, noi tot vom fi aduși la o stare în care ne vom ridica deasupra egoismului nostru și vom atinge interacțiunea integrală corectă.

Dar prețul va fi îngrozitor: războaie, suferințe și pierderi. Rezultatul va fi acela că relicvele umanității care vor supraviețui tot vor trebui să devină similari cu Natura.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale