Lecturi suplimentare

0
700

LECTURI SUPLIMENTARE

Am împărțit cărțile în șase categorii, pentru a vă putea ajuta să determinați ce anume doriți să citiți în continuare – Începător, Intermediar, Avansat, Pentru toți, Manuale și Pentru copii. Primele trei categorii se împart după nivelul de cunoștințe pe care este necesar să le aibă cititorul, pentru a urmări cu ușurință lectura. Categoria Începător nu necesită nici o pregătire anterioară. Categoria Intermediar necesită lecturarea anterioară a una sau două cărți; pentru nivelul Avansat este necesară cunoașterea a una sau două cărți din fiecare categorie în parte. Categoria Pentru toți cuprinde cărți de care vă puteți bucura oricând, indiferent dacă sunteți novice sau versat în Cabala.

A cincea categorie – Manuale – includ traduceri ale surselor autentice cabaliste, printre autori numărându-se Ari, Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), fiul și succesorul său Rav Baruch Ashlag (Rabash). Așa cum sugerează și numele său, a șasea categorie – Pentru copii – include cărți potrivite pentru copii mai mari de 3 ani. Acestea nu sunt cărți cabaliste în sine, ci sunt inspirate de învățătură și împărtășesc mesajul cabalist de dragoste și unitate.

Alte materiale, care nu au fost încă publicate, pot fi găsite la www.kabbalah.info. Toate materialele din acest site, inclusiv versiunile digitale ale cărților publicate, pot fi descărcate gratis direct de pe site.

ÎNCEPĂTORI

Rădăcinile spirituale ale pământului sfânt

Rădăcinile spirituale ale pământului sfânt vă conduce într-o călătorie minunată prin Israel. Pe măsură ce admirați fotografiile extraordinare ale pământului sfânt, vă este revelat un alt nivel al țării – rădăcinile sale spirituale, fluxul și refluxul forțelor care i-au sculptat peisajul variat, sacru pentru milioane de oameni din întreaga lume. La finalul cărții veți găsi hărțile rutiere ale Israelului, pentru a vă ajuta să localizați fiecare loc vizitat, fie cu gândul, fie cu pasul, precum și multe detalii despre strămoșii noștri care au făcut din acest loc punctul focal al întregii planete.

 

Interesul personal versus altruism, în era globală: Cum poate transforma societatea interesul personal în beneficiul mutual

Interesul personal vs. Altruism, în era globală prezintă o nouă perspectivă asupra provocărilor lumii, privindu-le ca fiind consecințele necesare ale creșterii egoismului umanității și nu ca o serie de erori. În acest sens, cartea sugerează căile prin care putem folosi egoismul nostru în beneficiul societății, fără să încercăm să-l suprimăm.

Capitolele de început oferă o nouă înțelegere a Creației în general și a existenței omenirii pe această planetă, în particular. Apoi ne este oferită o privire de ansamblu asupra istoriei, ca o cronică a egoismului în creștere al oamenilor. Capitolele finale se referă la provocările actuale, sociale și politice, explicând cum ne putem folosi egoismul pentru a le rezolva, pentru a nu le permite să ne distrugă casa noastră comună, așa cum s-a întâmplat mai înainte, de multe ori.

 

Un ghid către înțelepciunea ascunsă a Cabalei

Un ghid către înțelepciunea ascunsă a Cabalei se adresează începătorilor, are un ton ușor și prietenos și acoperă teme de interes, de la istoria Cabalei și până la modul în care poate ajuta această înțelepciune la rezolvarea crizei actuale a lumii.

Cartea conține trei părți: Partea întâi se referă la istorie, la ceea ce este adevărat și fals despre Cabala și introduce conceptele sale cheie. Partea a doua vă vorbește despre lumile spirituale și alte noțiuni interesante, cum ar fi semnificația literelor și puterea muzicii. Partea a treia acoperă implementarea Cabalei într-o perioadă de criză mondială.

 

Cabala revelată: un ghid pentru o viață liniștită

Este cel mai clar și prietenos ghid pentru înțelegerea lumii înconjurătoare. Fiecare dintre cele șase capitole ale sale se focusează asupra unor diferite aspecte ale înțelepciunii Cabalei, lămurind învățăturile ei și explicându-le folosind diverse exemple din viața noastră de zi cu zi.

Primele trei capitole din Cabala revelată explică de ce se găsește lumea în criză, modul în care dorințele noastre crescătoare promovează progresul ca și alienarea și de ce oponentul nostru cel mai puternic, care stă în calea schimbării pozitive, este înrădăcinat în propriul nostru suflet. Capitolele patru până la șase oferă o rețetă pentru schimbarea pozitivă. În aceste capitole aflăm cum ne putem folosi sufletul pentru a construi o viață liniștită, în armonie cu toată Creația.

 

Minunata înțelepciune

Această carte oferă un curs inițial de Cabala. La fel ca toate celelalte cărți prezentate aici, Minunata înțelepciune este bazată exclusiv pe învățăturile autentice, transmise de la învățații cabaliști la elevi, de-a lungul a mii de ani. În centrul cărții de află o serie de lecții care lămuresc natura înțelepciunii Cabalei și explică modul de împlinire a ei. Această carte este obligatorie pentru fiecare persoană care se întreabă ”Cine sunt eu cu adevărat?” și ”De ce mă aflu pe această planetă?”

 

Să începem să înțelegem Cabala:

Lumina conducătoare a împlinirii sprituale

O introducere deosebită, personală și plină de inspirație a unei vechi tradiții de înțelepciune. În această carte, Rav Laitman oferă o înțelegere mai profundă a învățăturilor fundamentale ale Cabalei și modul în care putem folosi această înțelepciune pentru a ne clarifica relațiile pe care le avem cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare.

El răspunde celor mai profunde întrebări asupra spiritualității și existenței, folosind un limbaj atât științific cât și poetic. Acest ghid provocator unic vă va inspira și vă va stimula să vedeți dincolo de lumea actuală și de limitările vieții de zi cu zi, să deveniți mai apropiat de Creator și să atingeți noi profunzimi ale sufletului.

 

Cabala, știința și scopul vieții

Știința explică mecanismele care susțin viața; Cabala explică de ce există viața. În Cabala, știința și scopul vieții, Rav Laitman combină știința și spiritualitatea într-un dialog captivant care dezvăluie scopul vieții.

Timp de mii de ani cabaliștii au scris că lumea este o singură entitate divizată în ființe separate. Astăzi ultimele cercetări din fizica cuantică enunță o idee similară: la nivelul fundamental al materiei, noi formăm un întreg.

Știința dovedește că realitatea este influențată de observatorul care o examinează, același lucru este afirmat de Cabala. Dar Cabala face o afirmație încă și mai îndrăzneață: chiar și Creatorul, Cel care a făcut realitatea, se găsește în interiorul observatorului. Cu alte cuvinte Dumnezeu se găsește în interiorul nostru; El nu există nicăieri altundeva. Atunci când trecem în neființă, la fel face și El.

Aceste concepte cutremurătoare precum și multe altele sunt prezentate elocvent, astfel încât cititorii nefamiliarizați cu Cabala sau cu științele exacte să le înțeleagă cu ușurință. Prin urmare, dacă ești curios de ce te afli aici, ce înseamnă viața și ce poți face pentru a te bucura cât mai mult de ea, te invităm să citești această carte.

 

De la haos la armonie

Mulți cercetători și oameni de știință sunt de acord cu faptul că ego-ul este motivul care stă în spatele stării de fapt periculoase ale lumii de astăzi. Cartea inovatoare a lui Laitman demonstrează că egoismul a stat la baza tuturor suferințelor de-a lungul istoriei omenești și, în plus, arată cum putem transforma problema noastră, în plăcere.

Cartea conține o analiză clară a sufletului omenesc și a problemelor întâmpinate de el, punând la dispoziție o ”hartă” care ne arată ce avem de făcut pentru a fi fericiți din nou. De la haos la armonie explică modul în care ne putem ridica pe un nou nivel al existenței pe plan personal, social, național și internațional.

 

Cabala pentru începători

Cabala pentru începători este o carte care se adresează tuturor acelora care caută răspunsuri la întrebările esențiale ale vieții. Noi dorim, cu toții, să aflăm de ce suntem aici, de ce suferim și cum ne putem face viața mai plăcută. Cele patru părți ale acestei cărți ne furnizează răspunsuri de încredere la aceste întrebări și explicații clare despre esența Cabalei și implementarea ei în practică.

Partea întâi discută despre descoperirea înțelepciunii Cabalei și cum s-a dezvoltat ea, rămânând ascunsă până în vremea noastră. Partea a doua introduce esența înțelepciunii Cabala, folosind zece scheme ușor de înțeles, care explică structura lumilor spirituale și relația pe care o au cu lumea noastră. Partea a treia dezvăluie concepte cabaliste necunoscute de publicul larg; partea a patra dezvoltă mijloacele practice care ne sunt la îndemână, pentru a ne face viața mai frumoasă și mai plăcută, pentru noi și pentru copiii noștri.

 

INTERMEDIAR

Experiența Cabalei

Profunzimea înțelepciunii revelată prin întrebările și răspunsurile din această carte îi vor inspira pe cititori să reflecteze. Această carte nu te ține cu sufletul la gură, ea trebuie citită cu atenție și grijă. Cititorii vor începe să experimenteze un simț al iluminării, în timp ce absorb răspunsurile la întrebările pe care fiecare student al Cabalei le are de-a lungul studiului.

Experiența Cabalei este un ghid din trecut pentru viitor, revelând situațiile pe care le vor experimenta cei care studiază Cabala. Această carte oferă o înțelegere a înțelepciunii universale a Cabalei, tuturor acelora care prețuiesc fiecare moment din viață.

 

Calea Cabalei

Această carte combină materiale pentru începători cu concepte avansate și învățături. Dacă ați citit una sau două cărți scrise de Laitman veți relaționa foarte ușor cu această carte.

Calea Cabalei merge mai adânc și lărgește perspectiva cărților pentru începători, în același timp atingând conceptele de bază cum ar fi percepția realității și libertatea de alegere. De exemplu, este explicată în detaliu structura lumilor. Deasemenea sunt descrise rădăcinile spirituale ale unor manifestări materiale cum ar fi calendarul evreiesc și sărbătorile lui.

 

                AVANSAȚI

Știința Cabalei

Cabalistul și omul de știință Rav Michael Laitman a dorit ca această carte să inițieze cititorii în limbajul special și în terminologia autenticei învățături a Cabalei. Aici, Rav Laitman dezvăluie Cabala autentică într-o manieră atât rațională cât și matură. Cititorii sunt conduși treptat spre înțelegerea structurii logice a Universului și a vieții care există aici.

Știința Cabalei, o lucrare revoluționară de o claritate și profunzime unice, care se adresează intelectului, va permite cititorilor să abordeze lucrările mai tehnice ale lui Baal HaSulam (Rabbi Yehuda Ashlag), cum ar fi Studiul celor zece sefirot și Cartea Zoharului. Cititorii acestei cărți vor aprecia rezolvările satisfăcătoare ale enigmelor vieții, pe care le furnizează Cabala autentică. Călătoriți printre pagini, pregătindu-vă pentru o călătorie uimitoare spre Lumile Superioare.

 

Introducere la Cartea Zoharului

Acest volum, împreună cu Știința Cabalei, este necesară în pregătirea acelora care doresc să înțeleagă mesajul ascuns al Cărții Zoharului. Alături de multe subiecte utile tratate în această carte, mai găsiți aici și o introducere în limbajul ”rădăcinilor și ramurilor”, fără de care poveștile din Zohar sunt doar niște legende sau fabule. Introducere la Cartea Zoharului îi va furniza cititorului uneltele necesare înțelegerii Cabalei autentice, așa cum a fost ea la origine – un mijloc de atingere a Lumilor Superioare.

 

Cartea Zoharului: adnotări pe marginea comentariului Ashlag

Cartea Zoharului (Cartea Splendorii) este o veche sursă de înțelepciune și baza întregii literaturi cabaliste. Încă de la apariția sa, acum 2000 de ani, ea a fost sursa primară, de multe ori singura sursă, folosită de cabaliști.

Timp de secole, Cabala a fost ascunsă de marele public, deoarece s-a considerat că acesta nu era pregătit să o primească. Însă, generația noastră a fost desemnată de cabaliști ca fiind prima generație care este pregătită să înțeleagă conceptele din Zohar. Acum putem pune în practică aceste principii, în viața noastră.

Cartea Zoharului, scrisă într-un limbaj unic, metaforic, îmbogățește înțelegerea realității și ne lărgește viziunea asupra lumii. Deși textul tratează un singur subiect – cum să relaționăm cu Creatorul – el o face din unghiuri diferite. Aceasta ne permite, fiecăruia dintre noi, să descoperim fraza particulară sau cuvântul care ne va conduce în adâncul acestei învățături profunde, fără vârstă.

 

PENTRU TOȚI

Punctul din inimă: O sursă de încântare pentru sufletul meu

Punctul din inimă: O sursă de încântare pentru sufletul meu este o colecție unică de texte selecționate din scrierile unui om a cărui înțelepciune a atras studenți devotați în întreaga lume. Michael Laitman este om de știință, cabalist și un mare gânditor care prezintă învățătura străveche într-un stil impunător.

Această carte nu urmărește să predea Cabala, ci, mai degrabă, să introducă ideile necesare învățării. Punctul din inimă este o fereastră deschisă către o nouă percepție. Așa după cum însuși autorul spune, ”Este o știință a emoției, o știință a plăcerii. Ești binevenit să intri și să guști.”

 

Atingerea lumilor superioare

În introducerea la Atingerea lumilor superioare se spune: ”…Deoarece nu se simțea bine, în ajunul anului nou evreiesc din septembrie 1991, învățătorul meu m-a chemat la patul său și mi-a dat carnețelul său, spunând, ”Ia-l și învață de aici.” Dimineața următoare el a murit în brațele mele, lăsându-ne, pe mine și pe ceilalți discipoli ai săi, fără călăuzire în această lume.

El obișnuia să spună, ”Vreau să vă învăț să vă îndreptați către Creator și nu către mine, pentru că El este singura forță, singura Sursă a tot ceea ce există, aceea care vă poate ajuta cu adevărat și El așteaptă rugăciunile voastre de a fi ajutați. Atunci când căutați ajutor în aspirația de a fi eliberați de sub sclavia acestei lumi, ajutor în ridicarea deasupra acestei lumi, ajutor în găsirea eului propriu și ajutor în determinarea scopului vostru în viață, trebuie să vă întoarceți către Creator, care vă trimite toate aceste aspirații pentru a vă obliga să vă adresați Lui.””

Atingerea lumilor superioare conține textele din acel carnet, alături de alte texte inspiraționale. Această carte se adresează tuturor acelora care caută o cale logică, de încredere, spre înțelegerea fenomenelor din lume. Această introducere fascinantă în înțelepciunea Cabalei va lumina mintea, va învigora inima și îi va transporta pe cititori în adâncurile sufletului lor.

 

Eliberează-te

În cartea Eliberează-te: cum poți ieși mai puternic din criza mondială, Laitman introduce câteva concepte extraordinare care se împletesc într-o soluție completă: 1) Criza este, în esență, psihologică și nu financiară: oamenii au încetat să mai aibă încredere unii în alții și acolo unde nu există încredere nu se face comerț, ci război, separare și suferință. 2) Această neîncredere este rezultatul procesului natural care a evoluat timp de milenii și astăzi a atins punctul său culminant. 3) Pentru a rezolva criza trebuie mai întâi să înțelegem procesul care a creat această alienare. 4) Primul pas și cel mai important, spre înțelegerea crizei este acela de a informa oamenii despre acest proces natural, prin cărți, ca aceasta, prin emisiuni TV, cinema și celelalte mijloace de comunicare. 5) Cu ajutorul acestei informații ne vom ”reclădi” relațiile pe bază de încredere, colaborare și, cel mai important lucru, grijă. Acest proces de reparare ne va garanta prosperitatea noastră și a familiilor noastre într-o lume a belșugului.

 

Conceptele de bază ale Cabalei

Aceasta este o carte care ajută cititorii să se apropie de conceptele Cabalei, de obiectele spirituale și de termenii spiritualității. Citind și recitind această carte, vă puteți dezvolta simțurile, observațiile interioare și abordările care nu existau mai înainte. Aceste observații nou dobândite sunt ca niște senzori care ”simt” spațiul din jurul nostru, ascuns față de simțurile noastre ordinare.

Conceptele de bază ale Cabalei este utilă pentru a-l obișnui pe cititor cu contemplarea termenilor spirituali. După ce ne-am însușit acești termeni, putem începe să vedem, prin viziunea noastră interioară, cum se dezvăluie structura spirituală care ne înconjoară, ca și cum s-ar fi ridicat o ceață.

Această carte nu are ca scop studiul faptelor. Ea este destinată acelor oameni care doresc să-și trezească cele mai subtile și mai profunde senzații pe care le posedă.

 

Copiii zilei de mâine:

Sfaturi pentru a crește copii fericiți în secolul 21

Copiii zilei de mâine constituie un nou început pentru voi și copiii voștri. Imaginați-vă că sunteți capabili să apăsați butonul de resetare  și să faceți ceea ce este corect, de această dată. Fără stres, fără hărțuire și fără să fie nevoie să ghiciți.

Marea revelație este aceea că educația copiilor se face prin jocuri, relaționând cu ei ca și cum ar fi niște oameni mici, luând toate deciziile împreună cu ei. Veți fi surprinși să descoperiți cum, învățându-i pe copii lucruri pozitive cum ar fi prietenia și grija față de ceilalți, toate acestea se răsfrâng automat, asupra vieții noastre de zi cu zi.

Deschideți cartea la orice pagină și veți găsi citate incitante despre fiecare aspect al vieții unui copil: relațiile părinte-copil, prietenie și conflicte, precum și o imagine a școlii, așa cum ar trebui să funcționeze ea. Această carte oferă o perspectivă nouă asupra creșterii copiilor, având ca scop fericirea copiilor din toată lumea.

 

Inima înțeleaptă:

Povești și fabule scrise de trei înțelepți contemporani

”Munca noastră spirituală este aceea de a ne acorda inimile și simțurile pentru a percepe lumea spirituală”, spune Michael Laitman în poemul Valul spiritual. Inima înțeleaptă este o antologie alcătuită cu dragoste, din povești și fabule scrise de cabalistul dr. Michael Laitman, mentorul său Rav Baruch Ashlag (Rabash) și tatăl lui Rabash, Rav Yehuda Ashlag, autorul foarte apreciatului comentariu Sulam (Scara), asupra Cărții Zoharului.

Studenții și entuziaștii cabaliști se întreabă, deseori, cum simte de fapt lumea spirituală un cabalist. Alegoriile din această delicată compilație aruncă o privire asupra acestui lucru.

Poemele incluse aici sunt extrase din scrisori și din lecțiile susținute de acești trei giganți  spirituali în fașa studenților lor, de-a lungul anilor. Ele oferă o descriere surprinzătoare și, de multe ori, amuzantă a naturii umane, cu o tentă iubitoare și tandră, specifică pentru cabaliști. Într-adevăr Inima înțeleaptă este un dar de învățătură și de încântare pentru orice inimă care caută înțelepciune.

 

MANUALE

Shamati (Am auzit)

Iată cuvintele scrise în carte de Rav Michael Laitman: Dintre toate textele și notițele folosite de profesorul meu, Rav Baruch Shalom Halevi Ashlag (Rabash), se remarca un carnețel special, pe care îl purta întotdeauna la el. Acest carnet conținea transcrierile conversațiilor cu tatăl său, Rav Yehuda Leib Halevi Ashlag (Baal HaSulam), autor al comentariului Sulam (Scara) la Cartea Zoharului, al Studiului celor zece sefirot (un comentariu asupra textelor marelui cabalist Ari) și a multor alte lucrări asupra Cabalei.

Simțindu-se rău în ajunul anului nou evreiesc, septembrie 1991, Rabash m-a chemat la patul său și mi-a înmânat un carnet, a cărui copertă conținea un singur cuvânt, Shamati (Am auzit). Atunci când mi-a dat carnetul el mi-a spus, ”Ia-l și învață de la el.” Dimineața următoare învățătorul meu a murit în brațele mele, abandonându-ne, pe mine și pe mulți alți discipoli, fără îndrumare în această lume.

Dedicat moștenirii lui Rabash, de a disemina învățătura Cabalei, am publicat carnetul așa cum a fost el scris, păstrând astfel puterea transformatoare a textului. Dintre toate cărțile Cabalei, Shamati este o creație unică și fascinantă.

 

Cabala pentru studenți

Cabala pentru studenți conține textele autentice ale lui Rav Yehuda Ashlag, autor al Sulam (Scara) comentariul asupra Cărții Zoharului, ale fiului și succesorului său, Rav Baruch Ashlag, ca și ale altor mari cabaliști. Prezintă scheme care ilustrează cu acuratețe evoluția Lumilor Superioare, așa cum au fost ele experimentate de cabaliști. Această carte conține deasemenea câteva eseuri explicative care ajută la înțelegerea textelor.

În Cabala pentru studenți, Rav Michael Laitman, dr. în filozofie, asistentul personal al lui Rav Baruch Ashlag și primul său student, a compilat toate textele de care are nevoie un student pentru a atinge lumile spirituale. Rav Laitman, în lecțiile sale zilnice, își bazează învățăturile pe aceste texte inspiraționale, ajutându-i astfel pe novici și pe veterani să înțeleagă mai bine calea spirituală pe care o apucăm în călătoria fascinantă spre Ținuturile Superioare.

 

Rabash – Scrieri sociale

Rav Baruch Shalom HaLevi Ashlag (Rabash) a jucat un rol remarcabil în istoria Cabalei. El ne-a dăruit legătura finală necesară, care conectează înțelepciunea Cabalei la experiența noastră omenească. Tatăl și învățătorul lui a fost marele cabalist, Rav Yehuda Leib HaLevi Ashlag, cunoscut ca Baal HaSulam, pentru comentariul său Sulam (Scara) la Cartea Zoharului. Dacă nu ar fi existat eseurile lui Rabash, eforturile tatălui său, de a dezvălui învățăturile Cabalei către toți, ar fi fost zadarnice. Fără aceste eseuri, foarte puțini am fi fost capabili să înțelegem spiritualitatea, pe care Baal HaSulam și-a dorit atât de mult să o obținem.

Scrierile din această carte nu trebuie să fie doar citite. Ele îl ghidează pe utilizator prin experiențele pe care le trăiește. Este foarte important să lucrăm cu aceste scrieri, pentru a înțelege ce conțin ele cu adevărat. Cititorul ar trebui să le pună în practică, trăind emoțiile pe care Rabash le descrie cu atâta măiestrie. El și-a sfătuit studenții să rezume articolele, să lucreze mereu cu textul, astfel încât aceia care încearcă, vor descoperi că acestea le lărgesc viziunea. Îi sfătuim pe cititori să lucreze cu textele, să le rezume, să le traducă și să le implementeze în grup. Procedând astfel, ei vor descoperi puterea scrierilor lui Rabash.

 

Perle de înțelepciune:

cuvinte scrise de mari cabaliști din toate generațiile

De-a lungul mileniilor, cabaliștii au lăsat posterității numeroase scrieri. În lucrările lor ei au expus o metoadă structurată, care poate duce, pas cu pas, spre o lume a eternității și integralității.

Perle de înțelepciune este o colecție de citate selectate din scrierile marilor cabaliști din toate generațiile, cu deosebire din scrierile lui Rav Yehuda Leib HaLevi Ashlag (Baal HaSulam), autor al Sulam (Scara) comentariul asupra Cărții Zoharului.

Secțiunile cărții sunt aranjate după subiecte, pentru a înlesni accesul la fiecare dintre acestea. Această carte este un ghid util pentru fiecare persoană care dorește să avanseze spiritual.

 

PENTRU COPII

Împreună pe veci:

Povestea despre magicianul care nu dorea să fie singur

La prima vedere, Împreună pe veci este o poveste pentru copii. Dar, la fel ca toate poveștile bune, ea transcende limitele de vârstă, cultură și educație.

În Împreună pe veci, autorul ne spune că, dacă suntem răbdători și depășim încercările așternute în calea vieții noastre, vom deveni mai puternici, mai curajoși și mai înțelepți. În loc să devenim neputincioși, noi vom învăța să ne creăm propria noastră magie, miracolele noastre, ca niște magicieni.

În această poveste caldă, plină de afecțiune, Michael Laitman împărtășește copiilor și părinților deopotrivă, câteva dintre comorile și talismanele lumii spirituale. Înțelepciunea Cabalei este plină de povești pline de vrajă. Împreună pe veci este încă un dar din partea acestei învățături fără vârstă, ale cărei pilde de fac viața mai bogată, mai ușoară și mult mai împlinită.

 

Miracolele sunt posibile: Povești pentru copii și nu numai…

”Miracolele sunt posibile”, ”Prințesa Peoni” și ”Maria și tablourile” sunt doar trei dintre cele zece povești captivante, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Scrise special pentru copii, aceste scurte povestiri transmit un mesaj de dragoste, unitate și grijă față de toate ființele. Ilustrațiile unice au fost desenate cu măiestrie, pentru a contribui la mesajul general al cărții. Copilul care a auzit sau a citit orice poveste din această colecție se va culca, în mod garantat, cu zâmbetul pe buze.

 

Baobabul care și-a deschis inima:

Precum și alte povești din natură, pentru copii

Baobabul care și-a deschis inima este o colecție de povestiri pentru copii, dar nu numai. Poveștile au fost scrise din dragoste pentru natură, pentru oameni și având mereu în gând, copiii. Toate acestea urmăresc să împărtășească faptul că natura este unitară, interconectată și iubitoare.

Cabala ne învață că dragostea este forța conducătoare a naturii și motivul creației. Poveștile din această carte ne transmit acest mesaj în felul unic în care o poate face doar Cabala către cei care o studiază. Varietatea autorilor și diversitatea stilurilor permit fiecărui

cititor să-și găsească povestea preferată.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale