Învățăm cu ajutorul obstacolelor artificiale

0
645

ÎNVĂȚĂM CU AJUTORUL OBSTACOLELOR ARTIFICIALE

  • Ați spus că spațiul temporar al unui copil trebuie să fie bine organizat. Care este cel mai bun mod de a face acest lucru?
  • Ziua de muncă sau ziua de școală trebuie să fie organizată astfel încât elementul educației să fie prezent peste tot, în fiecare activitate și în cadrul rutinei zilnice. De exemplu, aranjați lucrurile astfel încât să existe doar un singur punct de spălare și observați dacă se vor certa sau nu, pentru acesta. Și începeți educația lor chiar acolo și atunci. Sau stabiliți, pentru distribuția mâncării, un spațiu foarte îngust sau cu un număr insuficient de scaune și observați comportamentul copiilor.

Ei trebuie să fie puși într-o poziție în care să trebuiască să se adapteze, de nevoie, la metoda ta și să se scufunde într-un tip nou de relații. Altfel, ei nu vor fi capabili să facă față.

Un copil trebuie să se simtă confortabil în orice situație neplăcută tocmai pentru că se ridică mai presus de egoismul său și îi tratează altfel pe ceilalți.

Există multe oportunități de a folosi obstacole plasate deliberat, pentru a le da copiilor  sugestia că, la fiecare obstacol, la bariera care se află în fața lor, ei trebuie să se ridice la nivelul uman și atunci, totul va arăta diferit.

În timpul zilei trebuie create multe asemenea bariere, în jocuri și în excursii, în care copiii nu se pot descurca singuri. Poate că vor trebui să se întindă pe jos, unul peste celălalt, aceasta fiind singura cale de a trece peste un anumit obstacol.

Acest concept este bine dezvoltat de armată și merită să fie împrumutat de la militari. Dintr-o dată, este posibil ca unul dintre ei să aibă nevoie să fie dus pe o targă sau pot apărea obstacole, atunci când o persoană trebuie să se întindă pe jos și toți ceilalți trec peste el.

Trebuie alese obstacole speciale și plasate la fiecare colț și fiecare cotitură. Ele pot să fie fizice sau morale și obiectivul lor este de a-i face pe copii să se ciocnească unii cu ceilalți iar apoi să se înalțe singuri, mai sus. Este o sesiune continuă de antrenament.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Munca educațională în taberele de vară