Idei integrale pentru artele creative

0
681

IDEI INTEGRALE PENTRU ARTELE CREATIVE

  • Am un prieten care este realizator de filme și scenarist. Ce sugestii îi pot da? Despre ce ar trebui să fie scenariul și cum ar trebui el construit pentru a conține idei integrale?
  • Este necesar să scrieți despre o persoană care dorește într-adevăr să înțeleagă ce este natura integrală precum și problemele interioare psihologice ale interacțiunii cu el însuși. Trebuie descrise problemele sale cu cei din jur, cum încearcă persoana să facă un lucru, dar cei din jur nu înțeleg de ce acționează într-un anume fel. Vorbiți despre încercarea lor de a intra în acest sistem, despre imposibilitatea de a reuși, cum este ea exprimată, etc. Descrieți problemele dintre copii și părinți, cum sunt ele rezolvate și despre interacțiunea omului cu Natura. Dar, în principal, ar trebui să vorbiți despre relațiile persoanei cu sine însuși și cu mediul înconjurător. Toate lucrările de artă, de cultură, sunt construite pe aceste relații.

Le sugerăm oamenilor creativi ideea că sunt obligați să înceapă să devină cetățeni ai lumii, creând o artă care explică situația noastră în lumea nouă.

Avem multe asemenea idei. Dar, ca de obicei, ne lipsesc resursele și artiștii necesari îndeplinirii lor. Dar suntem deschiși pentru oamenii creativi și vom fi fericiți să împărțim cu ei ideile noastre, despre cum este posibil să fie prezentată această nouă stare, senzație și privire asupra lumii, la diferite niveluri.

Toate subiectele eterne cum ar fi dragostea și ura, conflictele umane și tot restul, pot fi descrise în această viziune și vor fi, cu adevărat, folositoare pentru toată lumea.

  • Aceasta presupune faptul că prezentăm o situație dramatică și la sfârșit oamenii implicați trebuie să ajungă la un acord?
  • Nu neapărat. Dar ei vor trebui să discearnă anumite elemente ale societății integrale. Nu este necesar un ”happy end”. Suntem oameni realiști și nu dorim să-i înșelăm pe oameni cu iluzii nerealiste.

Trebuie să fie o acțiune apropiată de viață, o demonstrație a problemelor noastre urgente și a posibilelor lor soluții. Dar, în principal, nu este vorba despre deciziile pe care le iau cât despre înțelegerea dintre ei, sau despre lipsa înțelegerii, despre ceea ce se întâmplă cu diferiți oameni, în relațiile lor cu alții, în diverse conflicte.

  • Când am discutat despre copii, am observat faptul că este foarte important pentru un copil să înțeleagă că fiecare acțiune pe care o întreprinde se reflectă în oamenii din jurul său. Acesta este sensul pe care ați vrut să-l subliniați?
  • De fapt societatea omenească este un amplificator extrem de puternic al gândurilor și sentimentelor mele. Influența pe care o am asupra societății, prin gândurile și sentimentele mele, este automat reflectată, spre mine, de acest sistem.

Societatea omenească este absolut perfectă în relația ei cu fiecare dintre noi. Singurul imperfect sunt eu, datorită incluziunii incorecte, ne-integrale, în aceasta.

Sunt ca și o parte a unei rețele sau scheme electronice, care este disfuncțională într-o anumită privință. Așa am fost creat. Deși sunt inclus în acest sistem, nu lucrez într-un mod coordonat cu el. Și, în măsura în care aduc interferențe în cadrul lui, sistemul multiplică interferențele mele. Deoarece îl agit și îl forțez să devină neechilibrat, aceste lipsuri se întorc la mine. Vă puteți imagina de câte ori sunt multiplicate greșelile mele? De miliarde de ori!

Ele se exprimă în interiorul meu prin boli, probleme în familie, cu copiii și în afaceri. Dintr-o dată banca mea dă faliment sau se petrece ceva în cadrul corporației mele.

Sunt ca o gâză în acest sistem. Întregul sistem constă dintr-o mulțime de astfel de gâze mici, ca și mine, toate fiind conectate, toată umanitatea, pe toate nivelurile sale. Trebuie evidențiată această acțiune normală.

Atunci când o persoană vede asta, el experimentează o dorință pur egoistă de a se proteja față de conexiunile inversate, negative, de care nu poate scăpa. Suntem aici și suntem conectați și nu putem pleca nicăieri. Dacă faci o eroare de 1 Volt în această rețea, lovitura pe care o vei primi va fi de 1000 Volți.

Practic, acesta este stadiul de care ne apropiem. Altfel spus, Natura plasează în fața noastră o sarcină extrem de provocatoare.

  • Eu introduc o oarecare interferență în sistem și primesc un răspuns doar după ce totul s-a calmat. Cu alte cuvinte, nu văd legătura dintre cauză și efect. Aceasta este problema?
  • Dar nici nu poți învinui pe altcineva de nimic. Te găsești în sistemul ideal. Este ideal în relația cu tine și în relația cu fiecare persoană. Primești un feedback negativ de la el, care te obligă să privești în interiorul tău, pentru a putea să te incluzi corect în schemă. Această reacție a Naturii nu se manifestă pentru a te răni ci pentru a-ți arăta că nu te găsești încă în concordanță cu sistemul.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale