Idealul este: tot timpul liber al unei persoane

0
732

IDEALUL ESTE: TOT TIMPUL LIBER AL UNEI PERSOANE

  • Pentru ca acest sistem să fie adoptat de mase, putem folosi internetul. Dar ar putea fi interesant să găsim mijloacele prin care, oamenii care comunică în permanență prin internet, să se întâlnească și fizic. Aceste tabere pot fi locuri în care copiii din toată lumea, care au comunicat anterior prin internet, să se adune și să se cunoască în viața reală. Cât ar trebui să dureze aceste întâlniri, o săptămână, două, o lună, sau poate întreaga vară?
  • Depinde de circumstanțe, dar, în principiu, cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Aceasta nu este ca un fel de cură în care o persoană este tratată și apoi i se dă drumul. Nu este nici o vacanță în care se merge la relaxare și apoi se revine acasă. Și nu este nici un studiu care se limitează un număr fix de ore.

Mai degrabă, este o comunicare non-stop, în urma căreia o persoană stăpânește metoda de a crea o societate nouă, integrală. Iar copiii, pur și simplu, absorb asta. Ea rămâne în ei și poate fi activată, reînnoită și susținută întotdeauna.

Prin urmare, este ideal să facă asta tot timpul lor liber. Dacă este posibil, copilul ar trebui să fie imersat în permanență în acest mediu.

Imaginați-vă următoarea fantezie plăcută: Cum ar fi dacă am lua toți copiii din lume și am crea condițiile necesare pentru ca ei să comunice cu educatorii, doar în acest mediu.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Munca educațională în taberele de vară