De la ”Mine” la ”Noi”

0
687

DE LA ”MINE” LA ”NOI”

  • Dar dacă voi corespunde acesteia, voi duce o existență mizerabilă, doar pentru a supraviețui, sau există ceva bun, pus deoparte pentru noi, mai bun decât ceea ce avem acum?
  • Starea pe care o vom atinge nu poate fi întrecută de nimic. Este o stare în care toate problemele și conflicatele sunt depășite, în care omul realizează nivelurile cele mai adânci ale Naturii și ale lui însuși.

Este o expansiune a minții omenești, a emoțiilor, calităților și simțurilor, prin legăturile Naturii infinite, în care includem toate lumile, stările și dimensiunile pe care, actualmente, nici nu le înțelegem și nici nu le simțim. Conectarea integrală dintre noi trebuie să ne aducă la acea stare.

Și, cel mai important, de îndată ce suntem incluși în calitatea generală a întregii Naturi, vom începe să-i simțim eternitatea și perfecțiunea iar această senzație va deveni viața noastră. Va trebui să ne ridicăm de la starea de ”mine” la starea de ”noi”, care este infinită, eternă și perfectă. În acea stare, nu vom mai simți individualitatea noastră și vom percepe doar incluziunea noastră în ceilalți.

Este ca și cum omul se ridică deasupra chestiunii vieții și morții și începe să simtă un nivel mai înalt. El nu simpatizează cu corpul său, cu starea de animal, ci cu energia sau informația care constituie câmpul unic, care ne include pe toți.

Suntem cu adevărat incluși într-un câmp unic de energie, gânduri, conștiință, dorințe și intenții. Iar acest câmp nu se găsește în interiorul corpurilor noastre; este ceea ce se află între noi, ceea ce ne conectează.

În interiorul acestui câmp tu simți ceea ce simt eu, o altă persoană gândește ceea ce gâdesc eu și așa mai departe.

Oamneii de știință au cercetat acest subiect și au descoperit că ne găsim într-un corp informațional unic. Atunci când intrăm în acest nivel de interconectare, începem să ne simțim de parcă nu am trăi viața unui animal (viața corpului nostru), ci viața acestei informații, comunicarea unică. Apoi persoana simte că nu mai simpatizează cu viața sa de animal ci cu viața eternă, perfectă.

Programul naturii constă în a aduce componenta noastră interioară, numită ”uman”, aceea care ne diferențiază de nivelul animal, la adevărata sa formă sau nivel – interacțiunea totală în cadrul senzației eternității și perfecțiunii întregii Naturi.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale