Care este Scopul Creației – 1

0
1418
perle-de-intelepciune

perle-de-intelepciune

Omul este centrul Creației.

Baal HaSulam, “Introducere la cartea Zohar” Art. 18

 

Scopul creerii tuturor lumilor a fost doar pentru beneficiul omului.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar” Art. 39

 

Scopul Creatorului pentru Creația pe care El a creat-o, este de a dărui creaturilor Sale, astfel încât acestea să cunoască Măreția și Veridicitatea Sa, și să primească toată încântarea și plăcerea pe care El le-a pregătit-o.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar” Art. 39

 

Toată ghidările Creației, în fiecare colt, intrare și ieșire, sunt complet prearanjate în scopul educării speciei umane, al îmbunătățirii calităților acesteia, până când va putea simți Sfințenia, așa cum își simte propriul prieten. Aceste ascensiuni sunt precum treptele unei scări, aranjate nivel cu nivel, până când aceasta își completează și atinge scopul.

Baal HaSulam “Esența și Scopul Religiei”

 

Care este scopul cu care Creatorul a creat acest destin? Într-adevăr, este ca să îl ridice la un nivel mai Înalt și mai important, să își simtă Creatorul prin senzațiile umane, care deja i-au fost date. Și precum o persoană cunoaște și simte dorințele propriului prieten, tot așa va învăța căile Creatorului.

Baal HaSulam, “Învățătura și Esența Cabalei”

Previous articleCare este natura denigrării și împotriva cui este ea?
Next articleRabaș – Scrisoarea Nr. 16
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."