Frica

0
332

FRICA—PRIMA PORUNCĂ

Introducere la Cartea Zohar

189) “La început, Dumnezeu a făcut”. Aceasta este prima Mițva (poruncă). Această Mițva este numită “frica de Creator”, numită Reșit (început), așa cum este scris: “Teama de Domnul este începutul înțelepciunii”. Frica de Creator este începutul cunoașterii, deoarece această teamă este numită “început”. Și aceasta este poarta ce duce la credință. Și întreaga lume există pe această Mițva

190) Frica este interpretată de trei discernăminte, dintre care două nu au rădăcină adecvată, iar una este rădăcina fricii.

Există un om care se teme de Creator pentru ca urmașii lui să trăiască și să nu moară sau să se teamă de pedeapsă sau pedeapsă prin intermediul banilor, de aceea se teme mereu de El. Rezultă că frica în felul în care îi este lui teamă de Creator nu este așezată ca rădăcină, deoarece beneficiul său este rădăcina, iar frica este rezultatul ei.

Și există o persoană care se teme de Creator pentru că se teme de o pedeapsă în lumea cealaltă și de pedeapsa iadului. Aceste două temeri – teama de pedeapsă în această lume și în lumea următoare – nu sunt esența fricii și a rădăcinii ei.

191) Adevărata frică este atunci când cineva se teme de Creatorul său pentru că El este măreț și hotărât, esența și rădăcina tuturor lumilor, și orice altceva nu este nimic în comparație cu El.

DOMNUL ESTE LUMINA ŞI MÂNTUIREA MEA. DE CINE SĂ MĂ TEM?

BaMidbar [În deșert]

39) “Domnul este lumina și mântuirea mea; de cine să mă tem?” De vreme ce Adam privea în lumina superioară și Creatorul strălucea peste el, nu se temea nici pe cel superior nici pe cel inferior, așa cum este scris: “Dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine“. ” Domnul este sprijinitorul vieţii mele”. Când Creatorul deține o persoană, ea nu se teme de toți împricinații din lume.

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Apendicele 3