Dragoste (I)

0
330

SĂ MĂ SĂRUTE CU SĂRUTĂRILE GURII LUI

Truma [Donația]

371) De ce a făcut regele Solomon, când a adus cuvintele de dragoste între lumea superioară, Zeir Anpin și lumea inferioară, Malchut, și începutul laudei perfecționării iubirii pe care a introdus-o între ele: “Fie ca el să mă sărute” . Într-adevăr, dragostea de Dvekut [aderarea] spiritului la spirit nu este decât printr-un sărut, și un sărut pe gură, ieșirea spiritului și această ieșire a lui. Când se sărută unul pe celălalt, aceste spirite se alipesc unul de celălalt și devin unul, iar apoi este o singură dragoste.

372) Sărutul iubirii se răspândește în cele patru direcții, iar cele patru direcții se strâng împreună și se află în interiorul credinței, Malchut. Iar cele patru spirite se ridică prin patru litere, care sunt numele de care depinde numele sfânt și de care depind partea superioară și cea inferioară. Lăuda Cântării Cântărilor depinde de ele și sunt cele patru litere ale Ahava [“dragoste”, Aleph-Hey-Bet-Hey). Ele sunt partea superioară a Merkava [car de luptă], HGTM (Hesed și Gvura, Tiferet și Malchut), care leagă și Dvekut [aderă], totul de tot.

GUSTĂ VIAŢA CU NEVASTA PE CARE O IUBEŞTI 

Mikeț [La sfârșit]

70) “Gustă viața cu femeia pe care o iubești”. Acest verset este un secret sublim. “Bucurați-vă de viață” este viața lumii următoare, căci fericit este omul care este răsplătit cu ea, așa cum ar trebui să fie.

71) “Cu femeia pe care o iubești” este adunarea lui Israel, care este Nukva, deoarece despre ea e scris, după cum este scris: ” Te iubesc cu o iubire veşnică”. Când? Atunci când partea dreaptă se alipește de ea, așa cum este scris: “de aceea îţi păstrez bunătatea Mea” și mila (Hesed) este partea din dreapta.

PALATUL IUBIRII

VaEtchanan [Am implorat]

145) Cei drepți au mai multe părți deasupra părților din acea lume. Cea mai înaltă dintre aceste părți este pentru cei care sunt conectați la dragostea Stăpânului lor, deoarece partea lor se leagă de palatul care se ridică mai presus de toate pentru că prin aceasta Creatorul este îmbogățit cu iubire.

146) Acest palat, cel mai înalt dintre toate, se numește “dragoste” și totul se află în dragoste, așa cum este scris: ” Apele cele mari nu pot să stingă dragostea”. Totul stă în dragoste pentru că numele sfânt, HaVaYaH, este așa. Vârful superior, Keter al lui Yod din HaVaYaH, Hochma, nu face niciodată parte din el pentru că Keter este pe el cu dragoste și nu se despart unul de celălalt. De asemenea, este Hey al HaVaYaH, așa cum este scris: “Și un râu, Bina, iese din Eden, Hochma“. Bina iese întotdeauna din Hochma si se alipește pentru totdeauna de iubire.

147) Când Vav-Hey, Zeir Anpin și Malchut se alipesc unul de celălalt, se alipesc împreună în dragoste, mirele cu mireasa, al cărui mod este întotdeauna în iubire. Rezultă că Yod cu Hey, Hey cu Vav și Vav cu ultimul Hey întotdeauna se conectează unul cu celălalt cu iubire și totul se numește “dragoste”. Prin urmare, cel care iubește pe Rege devine legat prin acea dragoste și, din acest motiv, ” Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău”.

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Apendicele 3