Bărbat și femeie (II)

0
329

PALATELE SUFLETELOR FEMEILOR

Șlach Lecha [Mergi mai departe]

195) … Mi-au arătat șase palate mi-au fost arătate, cu mai multe plăceri şi încântări, în locul unde cortina se împrăştia în grădină, căci, de la acea perdea mai departe bărbaţii nu intră deloc.

196) În unul din palate se află Batia, fiica faraonului, şi câteva zeci de mii de femei drepte sunt cu ea, şi, fiecare din ele are locurile luminii şi plăcerilor fără nicio presiune. De trei ori în fiecare zi vestitorii vestesc, „Iată vine forma lui Moise, profetul credincios” şi Batia iese la locul unde are ea separarea (bariera) şi vede forma lui Moise, şi se înclină în faţa lui şi spune, „Fericită sunt fiindcă am ridicat această Lumină”. Aceasta este plăcerea ei deosebită, mai mult decât toate celelalte.

197) Batia se întoarce la femei şi se angajează în poruncile Torei. Ele toate sunt în forma pe care au avut-o în această lume, îmbrăcate în lumină, la fel cu îmbrăcăminţile bărbaţilor, cu excepția faptului că ele nu strălucesc la fel de mult ca îmbrăcăminţile bărbaţilor. Poruncile Torei pe care nu au reuşit să le facă în această lume, ele le îndeplinesc şi le gustă în acea lume. Şi toate acele femei care stau cu Batia, fiica faraonului, într-un palat, se numesc „femei liniştite”, pentru că nu au suferit deloc în suferinţa iadului.

198) Într-un alt palat este Sera, fata lui Aşer, şi câteva zeci de mii şi mii de femei sunt cu ea. De trei ori pe zi se vesteşte în faţa ei, „Iată vine forma lui Iosif cel drept”. Şi ea, cu bucurie iese la bariera pe care o are ea, şi vede lumina formei lui Iosif, şi, fericită se înclină la el şi spune, „Fericită este ziua în care am spus vorbele tale bunicului meu”. Şi, după aceea, se întoarce la celelalte femei şi se ocupă cu lauda Stăpânului Lumii şi mulţumeşte Numelui Lui. Şi fiecare are câteva locuri şi bucurie şi, apoi, se întorc să se ocupe de poruncile Torei şi de aromele lor.

199) În alt palat este Yohvad, mama lui Moise, profetul credincios, şi câteva mii şi zeci de mii cu ea. În acest palat nu sunt deloc veşti. Dar, de trei ori pe zi, ea mulţumeşte şi laudă pe Săpânul Lumii, ea şi toate acele femei care sunt cu ea. Şi cântă cântecul mării în fiecare zi, şi ea singură începe de aici, „Şi va lua Miriam profeta (sora lui Aaron), tamburina în mâna ei” şi toţi acei drepţi din Grădina Raiului ascultă la sunetele ei plăcute, şi câţiva îngeri sfinţi mulţumesc şi laudă cu ea Numele Sfânt.

200) Într-un alt palat este profeta Dvora (Debora) şi, de asemenea, toate femeile care sunt cu ea mulţumesc şi povestesc în cântec ce a spus ea în această lume. Cine a văzut bucuria celor drepţi şi a femeilor drepte, slujitorii Creatorului? În faţa acestor palate, sunt patru palate ascunse ale mamelor sfinte, care nu au fost trimise în exil, şi nu este nimeni care să le vadă. În fiecare zi ele sunt singure.

201) În fiecare noapte ele se adună împreună, pentru că timpul de împerechere (Zivug) este la miezul nopţii, ori în această lume, ori în lumea aceea. Zivug al acelei lumi este alipirea sufletului în suflet, luminii în lumină. Împerecherea aceastei lumi este trup în trup, şi totul este aşa cum trebuie să fie, fel cu felul lui, Zivug cu Zivug. Trup cu trup este în această lume, şi Zivug al celeilalte lumi este lumină cu lumină. Palatele celor patru mame sunt numite „palatele fiicelor de încredere” şi nu am fost rasplătit să mă uit în ele. Fericiţi sunt cei drepţi, bărbaţi şi femei, mergători pe calea cea dreaptă în această lume, şi răsplătiţi cu toate plăcerile care sunt în lumea aceea.

202) Împerecherea în acea lume produce mai multe fructe decât o împerechere făcută în această lume. În împerecherea lor, în împerecherea acelei lumi, în patima lor ca una, când se lipesc sufletele unul cu altul, fac fructe, şi ies din ele lumini, şi se fac lumânări, şi ele sunt sufletele prozeliţilor care s-au convertit.

______________________________________

din cartea: Descifrând Zoharul

Apendicele 3