Tabloul complet

0
1146

TABLOUL COMPLET

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Cabaliştii descriu doar ceea ce au atins cu siguranţă, în interiorul vaselor proprii, adică Forma în Materie şi Materia. Materia este voinţa de a primi şi Forma în Materie este Forma de dăruire îmbrăcată în interiorul voinţei de a primi. De fapt, creatura atinge întotdeauna întregul tablou, dar întrebarea este: cât de siguri putem fi de ceea ce este dezvăluit?

De exemplu, când percepem un anumit tablou, de unde ştim ce percepem? Care parte a percepţiei noastre ale acelui tablou este sigură şi care nu este? Din moment ce instrumentele noastre sunt limitate, nu putem fi siguri. Poate ca lentilele prin care observăm realitatea, ne arată ceva plan în faţa noastră, când de fapt, există o prăpastie chiar lângă piciorul nostru. Ar putea următorul pas al nostru să ne arunce în abis?

Dacă exemplul de mai sus nu pare potrivit, următorul va clarifica problema: fără măsurarea radiaţiilor, cum am putea să fim capabili să detectăm radiaţia? Am putea merge cu uşurinţă într-o zonă necunoscută, contaminată.

Suntem incapabili de a construi instrumente care să ne asiste în determinările a ceea ce este demn de încredere din ceea ce este nesigur în spiritualitate. Diferenţa între ceea ce putem şi ce nu putem, stă în diferenţa dintre variatele instrumente pe care le avem la dispoziţie.

Atingerea Formei Abstracte şi a Esenţei nu sunt considerate atingeri sigure. Aceasta deoarece ele sunt percepute prin „vasele externe”, şi nu prin „vasele interne”, deşi simţim în ele ceva numit „o luminiscenţă îndepărtată”. Asemenea luminiscenţă induce senzaţia că ceva există, dar nu este clar percepută de simţuri. Acesta este răspunsul la întrebarea despre cum pot cabaliştii să ştie despre existenţa Formei Abstracte şi a Esenţei.

*

Ar trebui să subliniem că localizarea porţii din această lume către lumea spirituală, nu este o acţiune directă. Este mai mult ca şi o căutare a unei ieşiri dintr-un cerc închis. Deşi deschiderea se află într-un anumit loc, ea poate fi văzută doar după cercetarea tuturor celor 360 grade.

A construi Forma Creatorului în interior, trebuie mai întâi să cunoaştem toate Formele opuse Lui. Dacă Creatorul ar fi avut o imagine exterioară nouă, am fi fost capabili să o adoptăm imediat şi deci să terminăm procesul. Totuşi, o asemenea imagine nu există înafara noastră; este sarcina noastră să construim imaginea Creatorului în interiorul propriei noastre Materii. Mai întâi trebuie să învăţăm despre Formele opuse Creatorului, şi doar apoi putem construi Forme similare cu El. Suma imaginilor creează imaginea noastră despre Creator.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 4 -Percepția realității

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleNu trebuie jucate toate rolurile
Next articleInvestind în Pământ
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."