Structura Realitatii

0
1121

STRUCTURA  REALITATII

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

De-a lungul existenţei sale, umanitatea şi-a utilizat cele cinci simţuri pentru a cerceta realitatea în care trăieşte, şi să înţeleagă descoperirile formulate de ştiinţe. Scopul ştiinţei şi cunoaşterea acumulată de umanitate, este de a îmbunătăţi vieţile noastre şi să ne ajute mai eficient să folosim lumea în care trăim.

Înţelepciunea Cabalei, spre deosebire de toate celelalte ştiinţe, cercetează realitatea a cărei existenţă eludează o persoană obişnuită. Pentru a cerceta această realitate, persoana trebuie să fie echipată cu un alt simţ, un simţ ce percepe „Lumea Superioară”. Cu această abilitate adiţională senzorială, persoana poate să înţeleagă informaţia despre Lumea Superioară şi să o experimenteze. Ca orice om de ştiinţă obişnuit, un cabalist poate înregistra reacţii ale acţiunilor. Cabaliştii sunt cercetători ai Lumii Superioare, şi astfel, ei au înregistrat descoperirile lor de-a lungul a mii de ani de cercetare. Colecţia înregistrărilor lor constituie înţelepciunea Cabalei.

Înţelepciunea Cabala, descrie acţiunile ce au originea în Creator şi care vin în jos spre lumea noastră prin intermediul Lumilor Superioare. Totodată descrie modul în care ei trec dincolo de realitatea corporală pe care noi toţi o putem percepe cu cele cinci simţuri obişnuite.

Lumea noastră este o consecinţă a Lumilor Superioare. De aceea, înţelepciunea Cabalei conţine cunoaşterea despre Lumile Superioare şi despre lumea noastră. Lumile Superioare se referă la un nivel mai înalt al existenţei decât lumea noastră, unde timpul, spaţiul şi mişcarea nu există, ci doar forţe abstracte. Rezultă că înţelepciunea Cabalei conţine existenţa tuturor timpurilor aşa cum sunt ele exprimate în lumea noastră.

Cabala este destinată să ne ajute să cercetăm toate stadiile existenţei. Această secvenţă de stadii, include stadiul nostru dinainte ca sufletele noastre să se îmbrace în corpuri fizice, toate fazele noastre în timp ce existăm în lume, şi situaţia noastră din clipa în care sufletul părăseşte corpul şi se reîntoarce la rădăcina sa în Lumea Superioară.

Cabala are legătură cu tot ce extinde de la Creator către realitatea pe care El a creat-o, şi pe care o conduce către scopul dorit de El. Cabala nu are legătură cu Creatorul în sine.

În lumina crizei prin care trece umanitatea şi a creşterii senzaţiei de neajutorare şi goliciune, a sosit timpul ca înţelepciunea Cabalei să iasă la suprafaţă. Cabala explică faptul că scopul realităţii este de a ridica umanitatea către un nivel al egalizării cu Creatorul. Scopul declinului umanităţii în această lume, este de a ne facilita creşterea independentă la un nivel mai înalt al realităţii – nivelul Creatorului.

În timp ce ne aflăm în această lume şi ascensionăm către Creator, noi avem ambele capete ale realităţii, din moment ce suntem în lumea noastră fizică, şi sufletele noastre la nivelul Creatorului. Acesta este scopul existenţei noastre, predeterminate de către Creator, care ne conduce către el.

La sfârşitul tuturor încarnărilor noastre în această lume, sufletele noastre vor atinge gradul Creatorului. Din punctul de vedere al Creatorului, începutul procesului şi sfârşitul acestuia, se află în acelaşi punct. Dar în timp ce nu există conceptul de timp pentru Creator, pentru noi procesul se extinde de-a lungul mileniilor, o lungă perioadă de timp, suficientă pentru noi ca să atingem înţelegerea şi calităţile necesare ca să evoluăm. Aceasta ne va ajuta gradat să devenim din ce în ce mai mult precum Creatorul, şi în final să devenim parteneri egali cu El.

Procesul este în principal unul de evoluţie treptată. Procesul evolutiv al umanităţii este ca şi decojirea unui fruct: uscat şi amar în stadiu necojit, şi dulce şi zemos la final. Dacă nu am şti cum să decojim fructele, atunci am fi avut o impresie eronată despre amărăciunea fructului, care decojit ar fi probabil şi mai amar. Dar din moment ce ştim cât de bună este finalitatea procesului, putem justifica întreaga acţiune de decojire. De aceea, doar cei care cunosc finalitatea procesului, îl pot justifica; dacă noi, deasemeni, am putea să ne vedem stadiul viitor, atunci am înţelege acţiunile Creatorului şi le-am justifica.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 3 -Esenţa Înţelepciunii Cabalei

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleSă devenim obiectivi prin interpretare
Next articleRăspândirea inteligenței divine
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."