Revelat si Tăinuit

0
1048

REVELAT SI TAINUIT

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Diferenţa între revelat şi tăinuit în această lume şi în lumea spirituală, constă doar în raportul cu noi. Tot ceea ce încă nu ştim – în această lume – este numit „tăinuit” Dacă ceea ce este necunoscut, devine cunoscut, atunci se transformă în „revelat”. De aceea, în orice moment dat, noi ne aflăm atât în starea revelată cât şi în cea tăinuită. Diferenţa între aceasta lume şi lumea spirituală, se află în modul în care dobândim formele şi şabloanele perceperii realităţii.

Lumea spirituală este o realitate în care şabloanele necesare perceperii sale, nu vin în mod natural, din interiorul nostru sau de la mediul înconjurător. Deoarece realitatea spirituală se află sub influenţa legilor opuse legilor noastre proprii, în care existăm în prezent, lumea spirituală ne cere să inversăm atitudinile noastre. Dar unde putem găsi tăria „opusă” de a construi „forme opuse”? Dacă în mod natural suntem făcuţi să construim forme egoiste, cum vom fi capabili să construim în interiorul nostru o formă altruistă şi să percepem realitatea altruistă?

O asemenea inversiune necesită un proces special, numit Segula (dezvăluire). Segula se referă la un proces indirect care traversează Sistemul Superior, şi se reîntoarce către individ. Folosind studiile Cabalei, persoana se apropie de Gândul altruist Superior. Acest Gând nu acţionează asupra voinţei de a primi, ci mai degrabă asupra punctului altruist – punctul din inimă.

Similaritatea naturii atât cu punctul din inimă cât şi cu Gândul Superior, creează o conexiune între ele, şi acestea posedă aceeaşi natură. Gândul Superior acţionează asupra punctului şi îl modelează în variate şabloane, pe care le percepem ca existând înafara noastră, în lumea spirituală.

De fapt, aceste Forme nu există deloc înafara noastră, ci în interior. Dar asemănător cu iluzia că tot ceea ce vedem în această lume, se află în exteriorul nostru, la fel este şi în lumea spirituală. Totuşi, când dobândim mai multe Forme spirituale, ajungem să înţelegem şi să cunoaştem Gândul care dezvoltă şi construieşte aceste Forme în interiorul nostru.

În timpul procesului de cunoaştere al acestui Gând, noi construim Formele interne care devin din ce în ce mai similare cu Gândul Superior. Făcând acest lucru, ne egalizăm cu acest Gând, până când devine „sinele” persoanei, după care ne ridicăm până la nivelul din care provine Gândul acesta.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleO fundație spirituală comună
Next articleNAȘTEREA LIMBILOR
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."