Puterea Gandului

0
1118

PUTEREA GANDULUI

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Gândul este o forţă foarte puternică. În documentarul What the Bleep Do We Know?, Dr. John Hagelin a povestit despre un experiment de meditaţie colectivă ce a avut loc în Washington D.C.. Conform celor spuse de Hagelin, a rezultat că meditaţia în masă a dus la scăderea numărului de crime în acea vară, cu douăzeci şi cinci de procente.

Totuşi, în această acţiune nu există liberă alegere, din moment ce Reshimo este cel care a provocat întregul proces – decizia de a organiza meditaţia colectivă şi automat scăderea numărului de crime. Totuşi, în prezent dorim să lucrăm doar cu modul de operare al dorinţelor umane, şi nu cu nivelul aflat deasupra acestora, nivel care ne „guvernează”.

Aducerea unui grup de oameni împreună, având un singur scop, creează o putere imensă. Aceasta se datorează faptului că fiecare foloseşte inconştient sistemul care deja există şi prin care toţi sunt deja conectaţi. Chiar dacă oamenii se unesc pentru scopuri rele, ei tot trezesc puteri formidabile.

Gândurile pot schimba realitatea deoarece un gând este o expresie a dorinţei. Dorind ca realitatea să fie într-un fel sau altul, se pare că noi canalizăm viitorul nostru către direcţia dorită.

Dacă nivelul crimelor creşte şi mii de oameni se unesc în meditaţie ca să îl scadă, atunci ei vor reuşi acest lucru deoarece participanţii la eveniment şi-au inserat propriile voinţe în acel Reshimo. Acesta este un potenţial brut, şi atitudinea cuiva faţă de acel Reshimo poate afecta forma pe care acesta o va lua.

Conectarea oamenilor într-un gând comun, creează congruenţa cu stadiul Ein Sof, în care toate sufletele sunt deja conectate. Putem afirma că o asemenea congruenţă există chiar şi când conexiunea nu are scopul de a aborda Creatorul, cu alte cuvinte dăruirea. Altfel spus, congruenţa cu sistemul, lucrează în concordanţă cu conexiunea cu Creatorul. Conexiunea atrage puterea de Sus, care schimbă modul în care Reshimo pare să se dezvăluie. Şi totuşi, trebuie să nu uităm că atitudinile noastre faţă de Reshimo, sunt deasemeni predeterminate în interiorul acelui Reshimo.

Să folosim ca exemplu meditaţia colectivă, pentru a clarifica problema liberei alegeri. Trebuie subliniate două aspecte:

  • După trezirea unei dorinţe de a folosi puterea colectivă, persoana aplică această putere şi atinge un rezultat impresionant.
  • Activarea dorinţelor, are ca rezultat un randament substanţial, deoarece acea persoană utilizează Reshimo, sistemul şi Lumina.

Într-adevăr, nu există nici măcar un singur act în toate acestea, care să provină de la individ, din moment ce Reshimo îndeamnă acea persoană să acţioneze. Şi ca orice altă maşinărie, persoana a făcut o acţiune şi a obţinut un anumit rezultat. Singurul lucru care a implicat acel individ în proces, a fost elementul cauză şi consecinţă De fapt, deoarece noi dobândim o existenţă independentă în spiritualitate, cunoaşterea noastră nu este nimic altceva decât înregistrarea cauzelor şi a efectelor.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleEducația tinerilor delincvenți
Next articleCe înseamnă să iubești un om așa cum este el
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."