Participanti la Conferinta din San Francisco

0
1174

[Fragment din carte]

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

PROFESOR WILLIAM TILLER

Prof. William Tiller, PhD în Fizică, Universitatea din Toronto, este profesor în Inginerie şi ştiinţa Materialelor la Universitatea Stanford. El a publicat mai mult de 250 lucrări ştiinţifice, incluzând şi câteva cărţi. Primele sale cărţi sunt: Câteva Aventuri ştiinţifice cu Magie Reală; Actele Conştiente ale Creaţiei; Apariţia unei Noi Fizici; Transformarea ştiinţei şi a umanităţii; Energiile Subtile, Intenţionalitate şi Conştientă. 

FRED ALAN WOLF, PhD

Fred Alan Wolf, PhD în Fizica Teoretică la UCLA, este un lector şi un fizician quantic care a avut contacte cu renumitul fizician David Bohm (1917-1992) şi a studiat cu Richard Feynman (1918-1988), împreună cu cei mai proeminenţi fizicieni ai secolului 20.

Dr. Wolf este deasemeni autorul a unsprezece cărţi care au fost traduse în mai multe limbi. Dintre cărţile sale sunt: Făcând un Salt Quantic: Noua Fizică pentru Non-Scientologi; Yoga Călătoriei în Timp: Cum Poate Mintea Învinge Timpul; Materie în Sentimente: O nouă

Alchimie a Ştiinţei şi Spiritului, Minte şi Materie. 

JEFFREY SATINOVER, MD, MSc

Dr. Jeffrey Satinover deţine grade ale M.I.T (SB), Harvard (EdM), Universitatea din Texas (MD) şi Yale (MS). El a terminat cursurile de psihanaliză la Institutul C.G.Jung din Zurich. Este un absolvent în Psihiatrie şi Psihiatria Copilului la Yale, unde a fost premiat de două ori cu Premiul de Cercetare al Departamentului de Psihiatrie Seymor Lustman (locul 2). În 1975 a fost lectorul lui William James la Harvard.

Până de curând, a fost profesor la Departamentul de Fizică la Universitatea Yale. Astăzi, Dr. Satinover îşi termină PhD în Fizica Quantică la Universitatea Nice din Franţa şi predă legea constituţională la Universitatea Princeton.

Dr. Satinover a scris cinci cărţi de succes care au fost traduse în nouă limbi şi vândute în sute de mii de exemplare. Cea mai faimoasă carte a sa, Creierul Quantic, stabileşte noi standarde în scrierile ştiinţifice cunoscute şi a fost foarte apreciată de critici. Această carte atinge multe domenii: matematică, ştiinţă, computere, Fizică Quantică şi inteligenţă artificială. Alte două cărţi ale lui Satinover au devenit bestseller: Spărgând Codul Bibliei; şi Homosexualitatea şi Politica Adevărului.

 

MICHAEL LAITMAN, PhD

Rav Michael Laitman are un PhD în Filozofie de la Academia de Ştiinţe din Rusia şi un MS în Bio-Cibernetică la Institutul Politehnic din St. Petersburg. El a fost discipolul şi asistentul personal a lui Rabbi Baruch Ashlag (1907-1991) timp de doisprezece ani. În timpul acelor ani, Rav Laitman a cunoscut Metoda Scării, învăţăturile primite de mentorul său de la tatăl acestuia, Rabbi Yehuda Ashlag (1884-1954), cunoscut sub numele de Baal HaSulam din cauza comentariul Scara la Cartea Zohar.

Rav Michael Laitman a scris treisprezece cărţi de Cabala, care au fost traduse în zece limbi. Lecţiile sale zilnice sunt televizate in direct şi înregistrate la televiziunile de cablu din US, Israel şi Internet pentru zeci de mii de studenţi aflaţi în toată omenirea. În ultimii ani, Rav Laitman a fost frecvent un vorbitor la conferinţele ştiinţifice şi convenţiile ce au loc în Europa, Asia de Est şi America de Nord, făcând legătura între Cabala şi ştiinţă.

Dr. Laitman spune că atunci când a terminat şcoala, şi-a căutat o profesie care să-i permită să exploreze înţelesul vieţii, a ales biocibernetica deoarece acest domeniu cercetează sistemele vieţii şi legile ce guvernează existenţa lor.

“Am sperat” explică el, “că prin intermediul acestor studii, voi înţelege cum evoluează inanimatul în vegetal şi apoi în animat. Întrebarea care mă deranja cel mai mult era, “Pentru ce trăim?” Este o întrebare care răsare în fiecare dintre noi, dar care se dizolvă în rutina cursei noastre prin viaţă.

“Când mi-am completat studiile academice, am lucrat la Institutul de hematologie din Leningrad, Rusia. în timpul cercetărilor ca student, am fost fascinat de minunatele căi în care o celula vie susţine viaţa. Am fost stupefiat de integrarea armonioasă a fiecărei celule în corp. Cercetările erau centrate în jurul structurilor celulare şi a variatelor lor funcţii în corp, dar nu am putut găsi un răspuns la întrebarea despre motivul pentru care întregul corp există.

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

“Am presupus că, asemenea unei celule din corp, acesta deasemeni este parte a unui sistem mult mai mare, în care funcţionează ca parte a unui întreg. Totuşi, încercările mele de cercetare a acestei întrebări folosind o abordare ştiinţifică, a întâlnit doar eşecuri. Mi s-a spus că ştiinţa nu are de-a face cu aceste întrebări.

“Deziluzionat, am hotărât să părăsesc Rusia cât mai repede posibil, sperând să continui în Israel cercetarea care mi-a capturat în asemenea măsură, inima. În 1974, după patru ani, timp în care am fost un “refusenik” (o persoană căreia i se neagă de către guvern, dreptul de a primi un permis de părăsire a Uniunii Sovietice), am primit atât de mult aşteptatul permis şi am ajuns în Israel. Aici, deasemeni mi s-au oferit slujbe care îmi permiteau să conduc cercetările şi studiile la nivelul limitat al nivelului unicelular.

“Mi-am dat seama că trebuie să caut un loc unde să pot studia sistemul general al realităţii. M-am întors către filozofie, dar imediat miam dat seama că mult aşteptatul răspuns, nu poate fi găsit aici. Am încercat după aceasta să găsesc răspunsuri în religie, dar nu am găsit decât o interpretare mecanică a celor Zece Comandamente. Nu există o înţelegere mai profundă acolo.

“Doar după mulţi ani de cercetări, mi-am găsit în sfârşit învăţătorul, Rabbi Baruch Ashlag. Am fost alături de el vreme de doisprezece ani, din 1979 până în 1991. Pentru mine, el a fost Ultimul dintre Mohicani, ultimul Cabalist din lanţul de mari Cabalişti care au fost de-a lungul generaţiilor. Am fost asistentul său personal şi discipolul său. Nu l-am părăsit de-a lungul acestei perioade, şi am scris şi publicat primele mele trei cărţi, cu ajutorul său, în 1983.

“După ce învăţătorul meu a părăsit lumea aceasta, am început să dezvolt şi să public cunoaşterea pe care am primit-o de la el. Am considerat-o ca pe o continuare directă a muncii sale. În 1991, am fondat Bnei Baruch, un grup de Cabalişti care studiază şi practică metoda lui Baal HaSulam şi a fiului său, Rabbi Baruch Ashlag”.

De atunci, Bnei Baruch a devenit o organizaţie internaţională care include multe mii de studenţi. Membrii săi cercetează, studiază şi fac cunoscută omenirii, înţelepciunea Cabala.

Bnei Baruch coordonează un foarte cuprinzător site pe Internet despre Cabala, oferind o abundenţă de informaţii în douăzeci şi două de limbi, având o arhivă media şi de texte, cu lecţii, cărţi şi filme. Toate materialele sunt oferite gratuit prin intermediul site-ului (www.kabbalah.info). Bnei Baruch a înfiinţat recent, o companie de producţie cinematografică Ari Films, care produce documentare şi filme educaţionale, transmise prin reţeaua de televiziune prin cablu în Israel, America de Nord şi Europa.

Adiţional, Bnei Baruch a fondat Institutul de Cercetare Ashlag (ARI), numit astfel după Baruch Ashlag, institut ce serveşte ca centru de discuţii publice despre Cabala. Scopurile educaţionale şi academice ale ARI derivă dintr-o profundă dorinţă de a aduce învăţăturile lui Baal HaSulam în centrul scenei discuţiilor publice.

Când Rav Laitman a văzut filmul What the Bleep Do We Know, a spus: „Am fost încântat să văd că oamenii de ştiinţă ce au participat la acest documentar, îşi puneau aceleaşi întrebări pe care şi eu mi le pusesem odată. Credeam că poate ei or sa fie interesaţi de ceea le oferă înţelepciunea Cabalei.”

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 1 -Cabala întâlneşte Fizica Quantică

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleGRĂDINA EDENULUI
Next articleDe ce să dăm naştere la copii?
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."