Meditatia Colectiva

0
1118

MEDITATIA COLECTIVA

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Mulţi oameni tind să creadă că umanitatea îşi poate îmbunătăţi situaţia, atunci când doreşte acest lucru. Un asemenea exemplu este meditaţia colectivă, adesea practicată în toată omenirea, cu scopul de a creşte calitatea vieţii noastre. Fără nici un dubiu, conectarea oamenilor într-un singur gând, influenţează realitatea. Puterea gândului este întradevăr imensă.  Totuşi, trebuie să înţelegem că doar gândindu-ne la asta, nu vom induce nici o influenţă benefică asupra realităţii, aşa după cum mulţi dintre noi s-ar putea să dorească.

Din moment ce natura noastră este egoistă, cele mai bune gânduri ale noastre, vor fi focalizate tot pe primirea de beneficii pentru noi. Situaţia noastră va începe să se îmbunătăţească doar atunci când vom realiza că natura noastră egoistă este rea. Dacă înţelegem că doar dobândind o natură nouă, altruistă, putem să fim fericiţi, doar atunci vom înflori şi prospera. O asemenea recunoaştere ne va forţa să ne înlocuim propria natură.

Acţiuni precum meditaţia colectivă, nu fac ca umanitatea să avanseze către Creator, cu alte cuvinte către natura altruistă. Ele se bazează pe capacitatea noastră de a extinde folosirea forţelor noastre egoiste; de aceea, nici un plan al umanităţii nu va ajuta la îmbunătăţirea lumii noastre. Aceste acţiuni ne vor conduce eventual către o descoperire mai rapidă a răului din egoismul nostru. De fapt, orice alăturare a multor oameni cu scopul de a atinge un ţel comun, pozitiv sau negativ, accelerează descoperirea răului, dar acesta nu este un mod dezirabil pentru progres.

Evoluţia optimă are loc doar când persoana atrage „Lumina Superioară”. Forţa spirituală expune defectele şi în acelaşi timp le corectează, dar pentru a face asta, trebuie să existe o metodă de corecţie. În absenţa unei asemenea metode, umanitatea va fi obligată să evolueze prin intermediul  chinurilor şi necazurilor. În final, suferinţa acumulată va face umanitatea să îşi dea seama că nimic nu poate fi făcut de unul singur.

Atragerea Luminii Superioare este rezultatul efortului de a fi similar cu stadiul Ein Sof – singurul stadiu care există cu adevărat, în care toţi suntem conectaţi ca unul singur aflat în opoziţie cu Creatorul. Nu avem nevoie să construim fantezii într-un efort de a reasambla stadiul final,  deoarece deja ne aflăm în el. Tot ceea ce avem nevoie este să dorim să primim forţa de corecţie din acel stadiu şi această forţă ne va face de fapt să ne aflam acolo.

Textele cabaliste descriu stadiul corectat. Dacă citim aceste texte şi vrem să ne aflăm în stadiul corectat, suntem „traşi” în Lumină, în acelaşi mod în care o persoană inconştientă priveşte un TV. Lumina acţionează asupra cititorului, trezindu-l şi ajutându-l să înceapă urcarea.

De aceea, noi vedem că semnificaţia unor asemenea termeni precum „Lumina” şi „Superioară” este forţa Superioară care corectează şi umple creatura;  „Superioară” înseamnă de fapt un stadiu mai corectat, adică un stadiu mai înalt de dăruire către Creator.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

 

Previous articleCONSTRUIREA TURNULUI BABEL
Next articleEducația la TV
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."