Echivalenta de Forma

0
1123

ECHIVALENTA DE FORMA

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Am stabilit până acum că natura Luminii este opusă de aceea a vasului: una dăruieşte şi alta primeşte. Când Lumina umple vasul, îl anulează. Cu alte cuvinte, dorinţa de a se bucura este neutralizată de plăcerea ce îl satisface. Ca rezultat, oamenii sunt implicaţi în urmărirea constantă de noi plăceri, dar niciodată nu se descurcă să menţină aceste plăceri. Nici o plăcere nu e posibilă cu adevărat, atâta timp cât contactul dintre Lumină şi individ, se bazează pe o primire individualistă.

Pentru a primi plăcerea adevărată, persoana trebuie să primească cu intenţia de a satisface Forţa Superioară. Dacă cineva menţine această intenţie, el sau ea vor fi umpluţi în acelaşi timp cu plăcere şi cu recunoaşterea Dăruitorului. Dacă cineva primeşte cu scopul de a satisface Forţa Superioară, acela începe să cunoască această Forţă, care îi aduce în schimb persoanei ce primeşte, o senzaţie a realităţii exterioare.

Daca noi primim dintr-un interes solitar egoistic, de fapt ne simţim doar pe sine. Primirea cu intenţia dăruirii către Forţa Superioară, ne face capabili să cunoaştem această Forţă. Prin intermediul unei astfel de percepţii, noi transcendem prin propria „cutie” şi experimentăm realitatea noastră înconjurătoare.

Senzaţia realităţii exterioare, ne aduce către un nivel al existenţei care înlocuieşte existenţa vieţii şi a morţii în această lume. Recepţia dintr-un interes egoist, numită „recepţie egoistă”, este descalificată, şi persoana transcende către recepţia din suflet, numită „recepţia cu scopul de a dărui” Forţei Superioare.

Pentru ca persoana să înceapă a primi cu scopul de a dărui, aceasta trebuie să simtă Forţa Superioară. Simţirea Forţei Superioare ca pe un Dăruitor, evocă ruşine în primitor, şi ca rezultat apare decizia în acea persoana, de a primi doar cu condiţia de a returna plăcere către Dăruitor.

Dar, Forţa Superioară este încă ascunsă lumii noastre. Pentru a fi dezvăluită, noi ar trebui să ne bucurăm de o plăcere dublă egoistă, primită de la plăcerea în sine şi de la contactul cu Cel Superior. Un asemenea stadiu ne-ar „bloca” egoistic pe Forţa Superioară, de la care extragem plăcere, şi niciodată nu am fi capabili de a-i returna iubire Dăruitorului.

De aceea, prima condiţie pentru a simţi Forţa Superioară este de a scăpa de egoism. Simţirea existenţei Forţei Superioare nu poate fi percepută în egoul uman. Dacă am fi primit Forţa Superioară cu dorinţa noastră egoistă, am fi devenit o Klipa (coaja). Klipa este o dorinţă de o intensitate atât de mare a egoismului, încât persoana nu este capabilă să se elibereze de ea. Singura cale de a se elibera de ego este să egalizeze în formă, cu Sufletul Colectiv.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 3 -Esenţa Înţelepciunii Cabalei

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleFormă
Next articleCE E DE FĂCUT
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."