Creand modele

0
1051

CREAND MODELE

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Haideţi să ne întoarcem încet la corăbiile lui Columb. Shamanul nu a putut detecta navele deoarece el nu avea un model în mintea sa, despre asemenea „case mari” plutitoare. În termeni cabalistici, am putea spune că nu avea un Kli pentru a detecta Forma. Pentru ca Shamanul să detecteze nava, forma sa ar fi trebuit să preexiste în mintea acestuia, pe care ar fi comparat-o cu forma observată. El ar fi recunoscut atunci nava, bazându-se pe echivalenţa de formă între modelul preexistent şi nava pe care a văzut-o în exterior.

Totuşi, pentru a fi capabili să simţim realitatea spirituală, trebuie să ne întâlnim cu cineva care să ne spună despre aceasta. De aceea, cabaliştii scriu cărţile lor. Putem folosi aceste cărţi pentru a descrie ceea ce este în exteriorul nostru şi gradat să construim Formele spirituale sau şabloanele în interiorul nostru.

Şabloanele pe care le-am construit în interior, ar fi în mod inevitabil false, dar efortul susţinut şi înfometarea, ar determina Lumina să ne afecteze. Lumina construieşte treptat forme similare cu propria formă până când persoana începe să vadă actuala Lumină. Acesta este singurul mod în care putem avansa, din moment ce doar Lumina poate construi vasele în interiorul nostru. De fapt, nu ne putem imagina ce se întâmpla în jurul nostru, nici măcar acum. Suntem înconjuraţi de lumi şi puteri pe care nu le putem simţi din cauza lipsei de echivalenţă de Formă.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 4 -Percepția realității

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleConectare
Next articleINTRAREA ÎN ARCĂ
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."