Construirea Kli-ului

0
1152

CONSTRUIREA KLI-ULUI

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Esenţa muncii noastre este construirea Kli-ului. Dacă ştim cum să construim unealta noastră pentru percepţia corectă, noi vom înţelege unde ne aflăm cu adevărat. După cum am mai spus în secţiunea anterioară a cărţii, substanţa noastră constă dintr-o dorinţă de a primi încântare şi plăcere.

Dacă putem face ca această substanţă să fie sensibilă la intuiţiile referitoare la primire şi dăruire, vom fi capabili să o folosim pentru a percepe lumea spirituală. Este similar cu modul în care un minereu de fier brut, este topit pentru a crea părţile unui motor. Când aceste părţi sunt asamblate corect, ele dau naştere unui motor funcţionabil.

În mod similar, trebuie să lucrăm cu sine pentru a percepe spiritualitatea. Construirea Kli-ul spiritual se aseamănă foarte mult cu sculptarea – trebuie să sapi în materia primă şi să o şlefuieşti până când apare forma dorită. Materia primă, în acest caz, constă în dorinţele noastre, gândurile şi intenţiile noastre.

Creatorul a format Creaţia cu intenţia de a face bine creaturilor Sale. Pentru a-şi îndeplini scopul, El a creat un Kli – o voinţă de a primi – care ar fi primit darul Său. La început, această voinţa nu are formă. Să dăm formă voinţei de a primi, este munca noastră până când aceasta va fi îmbrăcată în forma sa finală – dăruirea, forma Creatorului.

Substanţa în sine rămâne cum a fost făcută la început – o voinţă de a primi plăcere – dar schimbând intenţia în dăruire, îşi aliniază modul de operare la acela al Creatorului. De aceea, intenţia este forma.

Cărţile de Cabala descriu formele pe care ar trebui cineva să le creeze în voinţa de a primi, pas cu pas, pentru ca în final să simtă beneficiile ce vin de la Creator. Voinţa generală de a primi, constă în 613 dorinţe, şi fiecare din acestea are deasupra fie un scop de a primi, fie un scop de a dărui. Aceste forme de recepţie sau de dăruire ce „îmbracă” fiecare dorinţă, determină gradul de atingere spirituală a persoanei.

Un grad este un anumit nivel de putere al Formei de dăruire. Aceasta permite beneficiilor Creatorului să se manifeste în voinţa de a primi. Diversele împliniri din interiorul voinţei de a primi, sunt originea multor nume ale Creatorului. Percepţia individuală este aceea care numeşte Creatorul, în concordanţă cu aromele pe care ea le simte în interiorul dăruirii Creatorului.

Îndată ce cabaliştii au atins natura realităţii şi au studiat-o, ei au divizat maniera de a recunoaşte realitatea în patru nivele: Materie, Forma în Materie, Forma Abstractă şi Esenţa. Cabala este o metodă practică de studiu care îi conduce pe cei ce o cercetează, într-un mod bun şi sistematic printr-un traseu evolutiv. Ca şi oricare altă metodă ştiinţifică, metoda Cabalei îi învaţă pe cercetătorii săi ce să facă, la ce rezultate să se aştepte, şi le expune motivele acestor rezultate. Cabala nu se implică în descrierea stadiilor teoretice pe care cineva nu le poate atinge independent şi în deplină cunoştinţă de cauză.

Cabala defineşte graniţele în interiorul cărora, realitatea poate fi corect percepută: Materie şi Formă în Materie. Cabaliştii percep discernăminte adiţionale, Forma Abstractă şi Esenţa, doar vag şi fără siguranţă; asta din moment ce Cabala nu este interesată deloc de aceste forme.

Aceste graniţe se aplică atât cercetărilor în lumea corporală cât şi în lumea spirituală. Chiar şi în lumea noastră, cercetătorii responsabili şi oamenii de ştiinţă, nu studiază Formele Abstracte şi Esenţa, ci explorează doar Materia şi Forma în Materie.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 4 -Percepția realității

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleCAPITOLUL 2: Noah (Noe)
Next articleActorul devine regizor
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."