Ce este Creatorul?

0
1120

CE ESTE CREATORUL?

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Creatorul este ceea ce persoana percepe a fi Gradul Superior. Termenul ebraic Boreh (Creator), indică invitaţia de „a veni” şi „a vedea” (Bo înseamnă „vino”, Re’eh înseamnă „vezi”). Acela ce atinge gradul cel mai înalt, se află în starea de adeziune cu Creatorul. Înainte de a atinge stadiul cel mai înalt, întotdeauna va apare o imperfecţiune în această adeziune, deşi aceasta nu este cu adevărat o imperfecţiune ce a ieşit la iveală în acea persoană.

Aceste dorinţe apar astfel încât să le corectăm şi prin intermediul corecţiei să intensificăm adeziunea noastră cu Creatorul. Pentru fiecare nouă dorinţă care apare, Creatorul pare mai înălţat decât înainte. Pe măsură ce persoana descoperă opoziţia dintre Gradul Superior şi nivelul său de altruism, persoana trebuie să îşi mobilizeze tăria de a se ridica la acest grad.

De aceea, anterior stadiului Ein Sof, în care toate finalurile ajung împreună, nu există un Creator absolut. Singura definiţie pe care o putem da termenului „Creator” este (până atingem Ein Sof) „mai înalt” decât sunt eu. Gradul Superior construieşte, creează, generează, corectează şi umple gradul inferior.

Creatorul apare ca un amestec de calităţi superioare acelora pe care persoana le posedă în prezent. Reshimot care se trezesc, determină persoana să vadă de fiecare dată, un grad mai înalt. Cu toate acestea, descrierea Creatorului este întotdeauna proiecţia calităţilor prezente ale persoanei, asupra Luminii Abstracte.  Presiunea Luminii Abstracte este constantă; schimbările şi mişcările au loc doar în interior. Deşi doar Reshimot se schimbă în interiorul nostru , ni se pare ca şi cum Acela care se schimbă, este Creatorul.

din cartea Cabala, Știința și Semnificația Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleEducația la TV
Next articleSclavul banilor
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."