Atitudinea potrivita fata de Realitate

0
1134

ATITUDINEA POTRIVITA FATA DE REALITATE

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Cabala în ebraică înseamnă „recepţie”. După cum certifică numele său, Cabala ne învaţă cum să primim. Având o atitudine corectă faţă de realitate, este posibil să experimentăm plăcere nesfârşită. Această plăcere nesfârşită nu este furnizată de sex, hrană, o maşină nouă, o casă mare, sau altă plăcere lumească, trecătoare. În schimb, provine de la acele delicii care ne umplu cu o asemenea încântare minunată, încât am transcende orice senzaţie de timp, pentru a le primi.

Percepem trecerea timpului, prin fluctuaţia dintre sentimentele bune sau rele, sau senzaţiile de împlinire şi absenţa împlinirii. Totuşi, când ne aflăm într-un stadiu de exaltare, nu mai percepem timpul. Înţelepciunea Cabalei ne spune că putem elimina atât timpul, cât şi senzaţia de distanţă sau orice alte limitări sau graniţe. Cine a atins un asemenea stadiu, cu siguranţă trăieşte într-o lume infinită şi nelimitată.

Vieţile noastre vor conţine întotdeauna două elemente opuse – plăcere şi dorinţă, plus şi minus. O plăcere care cuprinde o dorinţă, o satisface şi o anulează. Ne intersectăm cu acest fenomen în fiecare zonă a vieţii noastre. Când plusul neutralizează minusul, sfârşim prin a nu mai simţi nimic. Atâta timp cât scurt-circuităm plăcerea şi dorinţa, vom fi închişi într-o ecuaţie a cărei sumă este zero. Totuşi, puneţi un rezistor între aceste opoziţii şi ele vor lucra perfect, creând o încântare veşnică.

Cabaliştii explică faptul că plăcerea provine de la Forţa Superioară. Această Forţă ne trimite plăcere deoarece ne iubeşte. Când încercăm să primim plăcerea direct, plăcerea ne anulează dorinţa de a ne bucura de ea, iar plăcerea se opreşte.

Şi totuşi, există o altă cale de a ne raporta la plăcere: dacă am putea descoperi iubirea Forţei Superioare faţă de noi şi să răspundem iubirii Lui cu iubirea noastră, am deveni egali cu Forţa Superioară. Fiecare parte ar dori să o mulţumească pe cealaltă, şi dorinţa de a mulţumi pe celălalt ar fi bucuria fiecărei părţi. De aceea, plăcerea ar veni din exterior, fiind originară din interiorul fiecărei părţi, o consecinţă a iubirii fiecărei părţi pentru celalalt. Acesta este motivul pentru care plăcerea din iubire, nu distruge dorinţa pentru aceasta, şi creatura primeşte o nesfârşită senzaţie de plăcere, care este simţită ca viaţă veşnică.

Haideţi să clarificăm aceasta cu un exemplu: când o mamă dă fiicei ei o bomboană, fiica se bucură de plăcerea dată de aroma bomboanei. Îndată ce bomboana se termină, plăcerea dispare. Totuşi, dacă fiica se raportează la mama sa, în loc să se raporteze la bomboană, ea ar putea să se gândească la iubirea mamei pentru ea, acesta fiind motivul pentru care îi dă bomboana. Ar putea atunci decide să primească bomboana, nu pentru că este gustoasă şi încântătoare, ci deoarece ea a dorit să întoarcă iubirea, mamei sale.

Modul în care ea ar putea să-şi exprime iubirea pentru mama ei, ar fi să primească bomboana pe care mama a vrut să i-o dea. Deşi, fiica ar trebui să nu se raporteze la plăcerea pe care i-o dă bomboana, ci la bucuria pe care o primeşte mama din plăcerea fiicei pentru bomboană.

Aceasta creează o  relaţie complet nouă între dăruitor şi primitor. Acum, cei doi au egalizat. De aceea, problema plusului şi minusului care se neutralizează unul pe altul este rezolvată, deoarece primitorul – un minus – a devenit dăruitor – un plus. Dacă vasul primeşte Lumina doar ca să returneze iubirea Celui Superior, atunci egalizează complet cu Dăruitorul, cu Cel Superior. Plăcerea nu mai acoperă dorinţa, şi plăcerea încetează.

Nu are importanţă cine dă şi cine primeşte. Doar intenţia contează, modul în care ne raportăm la dăruire şi primire. Ne putem raporta la Forţa Superioară într-un asemenea mod încât să nu existe primitori, ci doar Dăruitori. O astfel de intenţie ne-ar permite să primim nu din cauza faptului că vrem plăcerea, ci deoarece vrem să mulţumim Forţa Superioară.

La sfârşitul procesului, şi deoarece acţionăm la fel cum Forţa Superioara o face, vom atinge gradat motivele Sale, statura şi gradul. Când putem executa acest proces în interiorul nostru, putem începe să simţim o conexiune cu Forţa Superioară; vom simţi că i-am atins motivul, că învăţăm cum să primim de la Ea şi cum putem să-I dăm plăcere. Este nevoie doar de acest simplu act de schimbare a intenţiei de a deveni din ce în ce mai mult similari cu eternă şi fără de margini Forţă Superioară.

Pentru a face un astfel de act, avem nevoie de dezvăluirea Forţei Superioare, de senzaţia că există o Forţă Superioară, că ne iubeşte şi că vrea să ne umple cu abundenţă. Dacă am simţi toate acestea, atunci am începe să simţim relaţia dintre noi şi Forţa Superioară. De aceea, singura dificultate ce stă în faţa noastră este găsirea unei căi de a descoperi Forţa Superioară, de a o simţi şi de a menţine contactul cu aceasta.

Studiul Cabalei ajută fiecare persoană să dezvolte acest tip de contact. Relaţia dintre fiinţa umană şi Forţa Superioară, începe îndată ce persoana simte că există un „câmp” care susţine întreaga realitate, o Forţă Superioară, şi că el sau ea se află în interiorul acesteia. Dacă doar am începe să simţim că această forţă există şi că se raportează la noi cu iubire, dorind ca noi să o cunoaştem şi să ne apropiem de ea, atunci vom începe să dezvoltăm în mod natural acest tip de relaţie.

Oamenii care au experimentat moartea clinică vorbesc despre o Lumina Sublimă care ne aşteaptă, şi mulţi cercetători încep deasemeni să ia în consideraţie concepte similare. Dar nu este necesar să experimentam asemenea situaţii dificile pentru a simţi Lumina. Studiul Cabalei poate să ne facă în mod gradat să simţim Forţa Superioară. Începem să cercetăm realitatea şi să acţionăm în concordanţă cu ce descoperim şi percepem.

Când simţim această Forţă în exteriorul nostru, descoperim că Forţa Superioară ne iubeşte; începem atunci să simţim că Forţa Superioară există pentru a ne aduce nouă beneficii şi că Ea există pentru a ne bucura pe noi. Ne dezvoltăm astfel atitudinile reciproc.

Nu este nici o fantezie aici; acestea sunt lucruri foarte reale şi măsurabile. Cabaliştii măsoară forma şi puterea cu care această Forţă vine către ei, presiunea pe care o exercită asupra lor, rezistenţa corespunzătoare pe care ei trebuie să o aplice, cum se pot conecta la Ea, cum o pot asimila, în care dintre dorinţele lor pot deja să fie ca Ea, şi în care încă nu pot.

Cabaliştii sunt impresionaţi de Forţa Superioară şi îi întorc iubirea până la extensia în care Forţa Superioară le pare ca este iubitoare, şi că le doreşte binele.

Suntem „vase care simt”, deoarece totul începe din senzaţia noastră despre Forţa Superioară. Noi toţi dorim ceva. Dacă am putea simţi că acest ceva a venit de la cineva, atitudinea noastră în ceea ce priveşte realitatea, s-ar schimba drastic; acum, am avea ceva la care să ne raportăm. Studiul Cabalei ne poate ajuta să simţim Forţa Superioară, senzaţia de Dăruitor.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 3 -Esenţa Înţelepciunii Cabalei

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

 

Previous articleProvidența divină și omul
Next articleÎnvăţaţi de la pigmei
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."