Rabaș – Scrisoarea Nr. 5

0
1161
rabash

24 Februarie 1955

Prietenului meu,

Am citit scrisoarea ta după Şabatul de săptamâna aceasta, şi am găsit plăcută nevoia ta de a-mi dezvălui stările tale de la o scrisoare la alta. Cu siguranţă, Creatorul ne va deschide ochii prin Legea Sa.

Opinia mea este că ar trebui să faci mai mult în iubirea de prieteni Este imposibil să atingi dragoste de durată, altfel decât prin Dvekut (adeziune), adică să fiţi uniţi printr-o strânsă legătură. Şi acest lucru poate avea loc doar dacă încercaţi să vă “dezbrăcaţi” de îmbrăcămintea în care este aşezat sufletul interior. Această îmbrăcăminte se numește “iubirea de sine”, deoarece numai această îmbrăcăminte separă cele două puncte. Dar dacă mergem pe calea corectă, cele două puncte – care sunt văzute ca două linii care se resping reciproc – devin o linie de mijloc, care conţine cele două linii.

Iar când simţiți că sunteți în conflict, fiecare dintre voi va şti şi va simţi că are nevoie de ajutorul prietenului său, şi că fără el, şi puterile sale vor slăbi. Apoi, după ce veţi înţelege că trebuie să vă salvaţi viaţa, fiecare dintre voi va uita că are un corp la care ţine, şi amândoi veţi fi legaţi de gândul de a învinge inamicul. De aceea, grăbeşte-te, şi adevărul va arăta calea de urmat şi astfel cu siguranţă vei reuşi.

Aştept să îmi scrii în continuare,

Baruch Șalom haLevi Așlag