Tine-ti Inima in frau si va deveni o Inima Constienta
– Gandul Zilei

0
1430

Tine-ti inima in frau

Tine-ti inima in frau

Mintea și inima ta trebuie să construiască încet o relație, precum relatia construita intre un animal de companie și stăpânul său.

La început, mintea ta trebuie să țină inima strâns ca intr-o lesă.

Inima ta strigă: “Trebuie să am asta! Trebuie să merg acolo! ”

Și mintea ta spune:” Calmează-te! Am vorbit deja despre asta și amândoi am fost de acord că nu este necesar.”

Inima strigă: “Dar, acum simt că trebuie! Dacă nu, cine știe ce se va întâmpla!”

Și mintea spune: “Asta pentru că ești o inimă. Inimile simt astfel. Dar, eu sunt o minte și știu că vom supraviețui, chiar dacă tu nu crezi asta.”

Si iata ca, in cele din urmă, inima învață căile și aleargă în galop de-a lungul lor cu ușurință. Ea devine o inimă conștientă.

 

(Din înțelepciunea lui Lubavitcher Rebbe; sumarizare de Rabbi Tzvi Freeman)   

 

intelepciunea inimii
CLICK pe carte pentru mai multe detalii
Previous articleBaobabul care si-a Deschis Inima – O Carte pe Zi
Next articlePericopa Ietro
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."