Sageti de Viata – Gandul Zilei

0
1049
sagetile vietii

Sageti de viata

sagetile vietiiSageti de Viata

 

Viata Sarei a fost o suta de ani si douazeci de ani si sapte ani, anii vietii Sarei (Geneza 23:1). Toti anii au fost in mod egal de buni.  – Rashi.

Spre ce directie se misca viata ta?

Spre orice directie in care i-ai indreptat sageata.

Daca sageata se indreapta etern inapoi, pentru a invinui prezentul prin prisma trecutului si pentru a scrie astfel viitorul aferent, atunci ce face ca viata sa isi merite durerea, sau ca povestea ta sa isi merite chinul?

CLICK pe carte pentru detalii

Dar daca sageata tinteste un destin nedezvaluit, atunci fiecare durere devine spargerea unei cochilii, fiecare travaliu devine deschiderea unui cocon; precum o maslina isi elibereaza uleiul in fata presei, o planta isi croieste calea in stanca pentru a ajunge la soare. Ce este durerea in raport cu promisiunea pe care o invaluie?

Si astfel, Sarah a privit in urma dupa cei 127 ani, si toate zilelele sale, chiar si cele mai intunecate, chiar si acelea in care a fost tinuta prizoniera in profunzimea raului palatului Faraonului – toate au fost bune si umplute de frumusete.

Likutei Sichot, vol. 5, pg. 92

(Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe; sumarizare de Rabbi Tzvi Freeman)

Previous articleCabala, Stiinta si Semnificatia Vietii – O Carte pe Zi
Next articleO scurtă, dar importantă Prefață
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."