Deschide Ferestrele – Gandul zilei

0
1178
deschide ferestrele

deschide ferestreleDeschide Ferestrele

 

Sufletele noastre sunt ferestre prin care lumea se umple de lumina, pori prin care ea respira, canale de legatura cu Sursa Suprema.

Nu exista o alta functie mai vitala pentru universul nostru, nici o alta esenta catre implinirea sa, din moment ce pentru aceasta a fost creat.

Cand facem bine, cand rostim cuvinte de blandete, cand dezvaluim intelepciune, acele ferestre sunt larg deschide.

Cand esuam, ele se acopera de nori si se inchid ermetic.

Ce rusine este aceasta pierdere de lumina, aceasta respiratie golita de aer proaspat! O pata poate fi indepartata prin spalare, dar un moment de viata… cum poate fi restituit?

 

Iggeret HaTeshuva, chapter 1. V’Avraham Zaken, 5738

(Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe; sumarizare de Rabbi Tzvi Freeman)

Previous articleBiblia dupa textul ebraic – Geneza
– O carte pe zi
Next articlePericopa BeȘalah (Când Faraon a trimis)
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."